Like ons!
Roglic wint Ronde van het Baskenland, Mas boekt eerste profzege in koninginnenrit

Algemeen nieuws

Roglic wint Ronde van het Baskenland, Mas boekt eerste profzege in koninginnenrit

Primoz Roglic heeft de Ronde van het Baskenland op zijn naam geschreven. De LottoNL-Jumbo-renner hield stand op een zware dag, waarop hij viel en waarop hij flink werd bestookt. De etappe was een prooi voor Enric Mas, die zijn eerste profzege boekte in de koninginnenrit.

De zware dag met liefst acht beklimmingen begon slecht voor Roglic, want een grote valpartij zorgde voor een breuk in het peloton. De renner van LottoNL-Jumbo lag erbij en moest zijn knechten oproken om terug te komen in de voorste groep. Daardoor zat hij in de finale vervolgens geïsoleerd. Daar maakten Movistar en Trek-Segafredo gebruik van, door vol op kop te rijden in de hoop Roglic te lossen. Dat lukte niet, maar wel ging Julian Alaphilippe er vroeg af, die daarmee zijn klassement kon vergeten.

Intussen had zich een kopgroep gevormd met Carlos Verona, Gregor Mühlberger, Jesper Hansen, Tao Geoghegan Hart, Jose Joaquin Rojas, Enric Mas, Carlos Betancur, Thomas De Gendt, Lucas Hamilton, David Lopez, Gorka Izagirre, Jose Herrada, Valentin Madouas en Ilnur Zakarin. Op de derde klim van het einde ontplofte de boel en werden de aanvallers stuk voor stuk teruggehaald, door een aanvallende groep der favorieten, die het na elkaar probeerden. Mas, Verona. De Gendt en Mühlberger hielden echter nog wel stand.

Vooral Movistar, die nog met vijf man in de finale zat, bestookte Roglic met aanvallen van Quintana en Landa vanaf ruim dertig kilometer te gaan, maar het duo kreeg de LottoNL-Jumbo-man niet los. Ook toen het op de één na laatste klim los ging, bleef de Sloveen stug in het wiel hangen. De favorieten wisten toen wel hoe laat het was en focusten zich op de etappeoverwinning.

Het was Quintana die de aanval opende op vijf kilometer van de streep, terwijl hij de overgebleven vluchters opslokte, op Mas na. De Quick-Step-renner was ijzersterk en reed harder dan de favorieten omhoog. De jonge Spanjaard zag de andere klimmers nooit terug en boekte solo de 25e Quick-Step-overwinning van het jaar.

Ook Landa deed zijn poging voor de etappezege, terwijl Roglic zijn eigen tempo behield. Landa loste Quintana op 3.5 kilometer van de streep, maar kwam niet op tijd bij Mas. Wel pakte de Spanjaard bijna een minuut op Roglic, maar dat was niet genoeg om de bijna twee minuten voorsprong van de Sloveen terug te brengen in zijn voordeel. Bauke Mollema loste al vroeg op de laatste klim en viel buiten de top vijf in het algemeen klassement.

Uitslag etappe 6
1. Enric Mas
2. Mikel Landa
3. Ion Izagirre
4. Dylan Teuns
5. Nairo Quintana
6. Thomas De Gendt
7. Emanuel Buchmann
8. Gregor Mühlberger
9. Primoz Roglic
10. Patrick Konrad

Eindklassement
1. Primoz Roglic
2. Mikel Landa +1:09
3. Ion Izagirre + 1:42
4. Emanuel Buchmann +3:14
5. Nairo Quintana +3:17
6. Enric Mas +3:29
7. Bauke Mollema +3:50
8. Pello Bilbao +4:14
9. David de la CruZ +4:15
10. Patrick Konrad +5:30

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven