Like ons!
Calmejane houdt peloton knap af en wint Parijs-Camembert plus zeventig kilo kaas

Algemeen nieuws

Calmejane houdt peloton knap af en wint Parijs-Camembert plus zeventig kilo kaas

Lilian Calmejane heeft Parijs-Camembert op zijn naam geschreven. De Fransman van Direct Energie ging er op 27 kilometer van de meet alleen vandoor en zag niemand hem nog achterhalen. Het is voor Calmejane zijn tweede overwinning van het seizoen.

Drie mannen kleurden het begin van de etappe. Daniel Eaton, Perrig Quemeneur en Pierre Gouault waren de renners die plaats namen in de ontsnapping. Nadat het peloton op iets minder dan vijftig kilometer van de streep alle vroege vluchters van de dag had teruggehaald, was Calmejane de eerste die solo een poging waagde met nog 27 kilometer te gaan. 

Ondanks dat vele mannen vanuit het peloton nog de oversteek wilden maken, kwam niemand meer in de buurt van de sterke Fransman. Valentin Madouas kwam nog het dichtste bij en eindigde voor het eerst in zijn profcarrière op het podium. Voor Calmejane was het zijn tweede overwinning van het seizoen. Eerder dit jaar schreef hij al de Royal Bernard Drome Classic op zijn naam. Omdat de winnaar van Parijs-Camembert traditioneel zijn lichaamsgewicht in kaas als prijs krijgt, zal de auto van de Fransman op de terugreis gevuld zijn met ongeveer zeventig kilo Franse witte schimmelkaas.

Marco Minnaard was de beste Nederlander in de uitslag. De renner van Wanty-Groupe Gobert eindigde op de elfde plaats.

1. Lilian Calmejane 
2. Valentin Madouas +21
3. Andrea Vendrame "
4. Manuel Belletti +38
5. Damien Touzé "
6. Davide Cimolai "
7. Matthieu Ladagnous "
8. Lorrenzo Manzin "
9. Hugo Hofstetter "
10. Laurent Pichon "

(Foto: Instagram)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven