Like ons!
Wederom botte pech voor Team Sunweb: 'Na die wielwissel was mijn wedstrijd over'

Algemeen nieuws

Wederom botte pech voor Team Sunweb: 'Na die wielwissel was mijn wedstrijd over'

Michael Matthews leek zondag goede papieren te hebben om de Amstel Gold Race te winnen. De Australiër reed de hele dag attent van voren, zat in de voorste groep van favorieten, maar een lekke band gooide roet in het eten.

Pech voor Team Sunweb, dat dit seizoen sowieso nog weinig geluk heeft met crashes, lekke banden en blessures. 'In de afdaling van de Cauberg besefte ik dat ik een lekke band had. Helaas zat de eerste wagen van mijn ploeg achter het tweede peloton. Ik vroeg de neutrale service om een wiel, maar dit kostte veel tijd. Na die wielwissel was mijn wedstrijd over.'

Toch klinkt het vooral positief wat Matthews te melden heeft. 'Dit is het beste hoe ik mij het hele jaar gevoeld heb. Eindelijk is mijn sprint terug en kan ik klimmen met mijn schouder. Vandaag was heel mooi, totdat ik lek reed.' Daar kan ploegleider Aike Visbeek alleen maar in meegaan: 'Hij reed lek op het slechtst mogelijke moment. Dat is wielrennen, maar wel jammer na al het teamwerk. Ik ben trots op de ploeg en we kijken vooruit naar de volgende wedstrijden.' (foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven