Like ons!
Favorieten AGR bijna allemaal blij: 'Chapeau voor Michael, hij heeft zijn klasse laten zien'

Algemeen nieuws

Favorieten AGR bijna allemaal blij: 'Chapeau voor Michael, hij heeft zijn klasse laten zien'

De grote favorieten moesten zondag toezien hoe Michael Valgren na de Omloop Het Nieuwsblad ook de Amstel Gold Race op zijn naam schreef. Toch zijn veel klappers tevreden met hun resultaat in een loodzware race.

Peter Sagan bijvoorbeeld, die niet over de beste benen beschikte na zijn zege in Parijs-Roubaix. 'Het was een zware Amstel Gold Race, met een hoog tempo vanaf de start. Het terugbrengen van de achterstand kostte veel moeite, maar ik zat in de voorste groep toen het peloton splitste. Ik voelde me goed, maar denk dat afgelopen week nog steeds in mijn benen zat. Ondanks dat eindigde ik als vierde en in mijn ogen is het eindcijfer voor mijn klassiekers goed', zo klinkt het.

Roman Kreuziger kwam dichterbij dan Sagan, maar de renner van Mitchelton-Scott werd tweede achter Valgren. 'Het was een lange finale en ik heb wat extra energie verspild door weg te rijden met Enrico Gasparotto. Misschien had Valgren net iets meer over in de finale. Ons doel was echter het podium en dat hebben we bereikt. Het is zonde dat ik verlies, ik had graag weer gewonnen. Chapeau voor Michael, hij heeft zijn klasse laten zien.'

Julian Alaphilippe kwam met een zevende plaats ruim te kort en baalt daar wel een beetje van na hard werken van Quick-Step Floors. 'Ze hebben het geweldig gedaan door te controleren en mij te beschermen. In de laatste twintig kilometer heb ik drie aanvallen gevolgd, maar het was moeilijk om op alles te reageren. Ik voelde mijn benen in de finale en baal dat ik niet om de winst heb kunnen strijden. Ik ben echter niet teleurgesteld, omdat ik mijn best heb gedaan.'

Greg Van Avermaet haalde in tegenstelling tot anderen niet eens de top-10, hoewel hij zich wel weer van voren liet zien. 'Ik viel aan op een slecht moment en toen ze mij terugpakten, ging Valverde direct. Ik kon die renners niet meer volgen. Het is jammer, want ik denk dat ik een goed resultaat had kunnen halen en zelfs had kunnen winnen. Ik ben teleurgesteld, want met deze benen had ik meer kunnen doen en dat is frustrerend.' (foto: BORA-hansgrohe)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven