Like ons!
Astana juicht opnieuw; Bilbao wint eerste etappe Ronde van de Alpen, Sanchez tweede

Algemeen nieuws

Astana juicht opnieuw; Bilbao wint eerste etappe Ronde van de Alpen, Sanchez tweede

Pello Bilbao heeft de eerste etappe van de Ronde van de Alpen gewonnen. De Astana-renner ontsnapte solo uit een groep van favorieten en kwam als eerste over de meet. De Spanjaard veroverde daarmee ook de eerste leiderstrui.

De vlucht van de dag bestond uit Aleksejs Saramotins, Narnael Berhane, Aleksey Rybalkin, Davide Ballerini, Matthias Krizek, Pascal Eenkhoorn, Joan Bou, Marco Friedrich en Alex Turrin. Het negental kreeg een voorsprong van maximaal drie minuten van het peloton, maar op de slotklim liep dat gestaag terug, terwijl de renners één voor één terugvielen in het pak. Eenkhoorn veroverde wel de puntentrui.

Op iets meer dan tien kilometer van de streep ging Thibaut Pinot ervandoor uit het peloton, terwijl Giulio Ciccone van Bardiani ook de aanval koos. Pinot werd na enkele honderden meters alweer opgeslokt door de Sky-trein onder aanvoering van Kenny Elissonde. De ploeggenoten van Froome legden daarmee ook de groep lam, want alleen Aru probeerde het even op 7 kilometer. Die aanval werd gepareerd door Sky, waarna Froome zelf op zijn pedalen ging staan. De versnelling van Froome brak de groep en alleen Pinot, Domenico Pozzovivo en George Bennett konden met Froome mee in het wiel.

Terwijl Ciccone zijn bergtrui opraapte, kwam de groep favorieten onder aanvoering van het Astana van Miguel Angel Lopez terug en was het afdalen richting de finish. Het was de ploeggenoot van Lopez, Pello Bilbao, die ontsnapte in de afdaling en alleen naar het slotklimmetje reed. De groep der favorieten bleef naar elkaar kijken en kwam nooit meer bij Bilbao. Opmerkelijk was de goede prestatie van George Bennett, die gisteren werd aangereden door een auto

Uitslag etappe 1
1. Pello Bilbao
2. Luis Leon Sanchez
3. Ivan Sosa
4. Thibaut Pinot
5. Chris Froome
6. Domenico Pozzovivo
7. George Bennett
8. Giulio Ciccone
9. Ben Hermans
10. Fabio Aru

Klassement Ronde van de Alpen
1. Pello Bilbao
2. Luis Leon Sanchez +0:10
3. Ivan Sosa +0:12
4. Thibaut Pinot +0:20
5. Chris Froome +0:20
6. Domenico Pozzovivo +0:20
7. George Bennett +0:20
8. Giulio Ciccone +0:20
9. Ben Hermans +0:20
10. Fabio Aru +0:24

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven