Like ons!
'Zou goed zijn voor Nederland als Jumbo en Roompot een goede verstandhouding hebben'

Algemeen nieuws

'Zou goed zijn voor Nederland als Jumbo en Roompot een goede verstandhouding hebben'

Team LottoNL-Jumbo en Roompot-Nederlandse Loterij zouden samen moeten gaan werken. Dat vindt wielerjournalist Raymond Kerckhoffs. Beide ploegen kregen onlangs nieuws dat hun hoofdsponsor langer aan de ploeg verbonden zou zijn. Een fusie zou misschien geen goed idee zijn, maar om Roompot als opleidingsploeg te gebruiken, is alleen maar goed voor het Nederlandse wielrennen.

‘Roompot heeft zijn bestaansrecht bewezen. Onder meer Dylan Groenewegen, Maurits Lammertink  en Antwan Tolhoek maakten via de oranje formatie de moeilijke overstap naar de profs’, schrijft Kerckhoffs. ‘Je ziet vaak dat jonge renners verdrinken in het zware programma. Bij Jumbo leeft het idee om een opleidingsploeg in het leven te roepen. Daarmee dreigt de ploeg dezelfde fout te maken als Rabobank, door de doorstroming te kanaliseren’, schrijft de journalist in De Telegraaf.

‘In plaats van extra geld voor een opleidingsploeg zouden WorldTour-teams beter hun ploeg opnieuw uitbreiden naar zo’n dertig renners. Doordat de UCI het aantal renners per koers verminderde, rijden jonge renners nu een te beperkt en te zwaar programma. Een deel van de opleiding kunnen ze dan overlaten aan de Pro-Continentale teams.’

En dat is juist her scenario dat Kerckhoffs voor ogen heeft. ‘Het zou voor het Nederlandse wielrennen goed zijn als Jumbo en Roompot een goede verstandhouding hebben. De doorbraak van topsprinter Groenewegen moet iedereen bij geel-zwart hebben wakker geschud. Die oranjeformatie kan ook belangrijk voor hen zijn’, besluit Kerckhoffs.

De verhoudingen tussen de twee Nederlandse ploegen lijken prima. In een interview met In de Leiderstrui liet Dylan Groenewegen weten dat Roompot-Nederlandse Loterij hem eerder dan zijn contract eindigde naar LottoNL-Jumbo liet vertrekken.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven