Like ons!
Van Hecke na uitmuntende twaalfde plaats in Amstel Gold Race: 'Ik dacht even aan winnen'

Algemeen nieuws

Van Hecke na uitmuntende twaalfde plaats in Amstel Gold Race: 'Ik dacht even aan winnen'

Preben Van Hecke beleefde zondag, net als Oscar Riesenbeek, een fantastische dag in de Amstel Gold Race. De 35-jarige Belg van Sport Vlaanderen eindigde knap als twaalfde. Opmerkelijke prestatie van de renner die sinds 2015, toen hij onder meer Jurgen Roelandts en Greg Van Avermaet versloeg en zeer verrassend nationaal kampioen werd, onzichtbaar was. Het Nieuwsblad sprak met hem. 

Van Hecke dacht in de kopgroep zelfs even aan winnen. 'Je weet waar je aan begint als je mee wilt zijn in de ontsnapping, maar je weet nooit waar je eindigt. Toen we meer dan vijftien minuten voorsprong hadden, zag het er goed uit. Ik dacht even aan de overwinning, maar ik wist dat het moeilijk zou worden. Mijn medevluchters waren ook sterk. We waren elkaar waard.'

Toen hij bijna werd ingerekend, gaf de onvermoeibare Belg er nog een slinger aan. 'Aan de voet van de Bemelerberg probeerde ik nog eens, maar het lukte net niet. Ik wist dat de grote namen, zoals Valverde, Sagan en Alaphilippe ook zouden aanvallen en ik wou nog wat meer voorsprong. Tevergeefs want uiteindelijk kwamen ze snel bij ons, maar ik heb er het maximale uitgehaald.' (foto: Screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven