Like ons!
Geldzorgen Drapac brachten Van Baarle naar Team Sky: 'Ik had een akkoord met de ploeg'

Algemeen nieuws

Geldzorgen Drapac brachten Van Baarle naar Team Sky: 'Ik had een akkoord met de ploeg'

Dylan van Baarle stapte dit jaar over van Cannondale-Drapac naar Team Sky. Deze overgang heeft de Nederlander geen windeieren gelegd. In onder meer Omloop Het Nieuwsblad en Ronde van Vlaanderen, waar hij respectievelijk als 51e en twaalfde over de streep kwam, was hij een van de kopmannen. Maar het had weinig gescheeld of hij had nog bij EF Education First-Drapac gezeten, meldt hij in Cycling.be.

'Ik had inderdaad een mondeling akkoord dat al op papier stond en enkel nog ondertekend moest worden. Doordat Jonathan Vaughters mijn trainingsschema’s uittekende en ik dus heel regelmatig contact met hem had, was de druk om bij te tekenen erg groot, want uiteindelijk was ik wel tevreden bij Cannondale-Drapac', aldus Van Baarle.

En toch liep het anders. In de pers verscheen plots een aankondiging dat Van Baarle zijn contract met twee jaar verlengd had. 'Twee weken na die aankondiging werd ons echter gemeld dat de ploeg zeven miljoen euro tekortkwam om het budget voor 2018 rond te krijgen en dat we dus vrij waren om elders onderdak te zoeken. Mijn manager is meteen aan de slag gegaan, en uiteindelijk hebben we vrij snel een overeenkomst bereikt met Team Sky.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven