Like ons!
Visbeek helder over Sunweb: 'Hebben terechte hoge verwachtingen nog niet waargemaakt'

Algemeen nieuws

Visbeek helder over Sunweb: 'Hebben terechte hoge verwachtingen nog niet waargemaakt'

Aike Visbeek beaamt in het Algemeen Dagblad dat zijn ploeg Team Sunweb in de hoek zit waar de klappen vallen. De succesformatie van 2017 won in 2018 nog maar eenmaal en heeft vooral te maken met veel blessureleed en pech.

Phil Bauhaus is tot dusverre de enige die won, na een sprint in de Abu Dhabi Tour. Verder herinneren we ons vooral de opgaves van Tom Dumoulin en Wilco Kelderman, de blessures voor Simon Geschke en diezelfde Kelderman en afgelopen zondag kwam daar ook nog eens de lekke band van Michael Matthews in de Amstel Gold Race bij. 'We hebben veel tegenslagen gehad. Alleen wil ik daar niet zielig over doen. We hebben de terechte hoge verwachtingen nog niet waargemaakt', stelt Visbeek dan ook vast.

Na de Giro-zege van Dumoulin en de succesvolle Tour met Matthews en Warren Barguil waren de verwachtingen hoog. 'Een superseizoen, waarin we soms ook boven ons kunnen presteerden. Dat dragen wij nu met ons mee. Dat zie ik niet als last, maar het is wel iets waardoor de buitenwereld nog hogere verwachtingen van ons heeft. Daar worden we volwassen van. (...) Het gaat ook om: hoe hebben we ons voorbereid, hoe ga je om met tegenslag, hoe krijgen we geblesseerden en zieken terug in vorm? Dan concludeer ik dat wij de zaken nog goed op orde hebben en het nu niet ineens anders moeten gaan doen.' (foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven