Like ons!
Boaro wint vijfde etappe Ronde van Kroatië, coupe Weening mislukt

Algemeen nieuws

Boaro wint vijfde etappe Ronde van Kroatië, coupe Weening mislukt

Pieter Weening heeft de leiderstrui niet weten over te nemen van Kanstantsin Siutsou in de Ronde van Kroatië. In de koninginnenrit, die werd gewonnen door Manuele Boaro, viel de Nederlander de Wit-Rus keer op keer aan, maar wist hij geen tijdverschil te creëren.

Al vroeg in de etappe nam een groep van zeventien renners de benen in deze koninginnenrit, maar op één van de twee zware klimmen op de dag spatte het uiteen en bleef een groep van elf renners over, waaronder Peter Koning, die alle bergpunten onderweg opsnoepte en daarmee de bergtrui won. Ook Nick van der Lijke zat in de kopgroep. Het was Mirco Maestri die op vijftien kilometer van de meet een solo-aanval opzette, wat mislukte en op acht kilometer van het einde werd opgevolgd door Johnatan Canaveral.

Canaveral werd op krap vier kilometer van de meet opgeraapt door Lukasz Owsian, Manuele Boaro en Alessandro Tonelli, die de vierde etappe al won. Met nog drie kilometer te gaan ontplofte het in het peloton, toen Weening de aanval opende op de leiderstrui. De Nederlander kwam niet weg, maar talloze anderen wel, terwijl Weening en klassementsleider Siutsou naar elkaar keken. In de laatste kilometer probeerde de man uit Harkema het opnieuw, maar Siutsou losrijden lukte niet. Intussen perste Boaro er een lange en machtige sprint bergop uit, waarmee de Bahrain-Merida-rijder zijn medevluchters losreed en verschalkte.

Uitslag etappe 5:
1. Manuele Boaro
2. Lukasz Owsian
3. Alessandro Tonelli
4. Johnatan Canaveral
5. Tadej Pogacar
6. Niklas Eg
7. Dan Pearson
8. Pieter Weening
9. Kanstantsin Siutsou
10. Nick van der Lijke

Algemeen klassement na etappe 5
1. Kanstantsin Siutsou
2. Pieter Weening +0.08
3. Yevgeniy Gidich +0.53
4. Radoslav Rogina +1.15
5. Niklas Eg +1.24
6. Daniel Pearson +2.10
7. Ruben Acosta +3.01
8. Artem Nych +3.08
9. Gianluca Brambilla +3.37
10. Domen Novak +4.15

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven