Like ons!
Valverde herboren in 2018 na zware val in de Tour: 'Dacht dat sportcarrière voorbij was'

Algemeen nieuws

Valverde herboren in 2018 na zware val in de Tour: 'Dacht dat sportcarrière voorbij was'

Alejandro Valverde is 2018 zeer goed gestart. Hij won de Ronde van Valencia, Ronde van Abu Dhabi, Ronde van Catalonië, Grote Prijs Miguel Indurain en werd respectievelijk vijfde en tweede in de Amstel Gold Race en Waalse Pijl. Zondag kan hij Luik-Bastenaken-Luik opnieuw een grote wedstrijd winnen. Na een zware val in de Tour de France had niemand dit ook durven dromen. 'Ik dacht dat mijn sportcarrière voorbij was.'

'Ik keek naar mijn knie en zag dat mijn knieschijf volledig verbrijzeld was. Toen ik viel, zat het ene deel hier, het andere hier en in het midden zat één groot gat. Aan beide kanten van mijn scheenbeen lag het open, je kon het hele bot zien. En ik had ook mijn sprong- en hielbeen gebroken', vertelt de Spanjaard tegen de NOS.  

Elke andere renner die de respectabele leeftijd van 37 jaar zou hebben bereikt, zou stoppen en met wielerpensioen gaan, maar Valverde niet. 'Ik ben gewoon dol op wielrennen. Het is mijn werk, mijn beroep, mijn droom. Het kost me geen moeite. Als ik stop als prof, blijf ik trainen.' De renner van Movistar wil nog één titel pakken dit seizoen: Het wereldkampioenschap. 'Ik droom van een WK-titel. Dit jaar is het een mooie, zware koers, in Innsbruck. Ik doe mijn uiterste best om daar in topvorm te zijn.' (foto: BETTINIPHOTO.NET / MOVISTAR TEAM)

Wil jij in augustus ook Luik-Bastenaken-Luik rijden? Schrijf je nu in voor de 36e LBL Ardennen Classic!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven