Like ons!
Plaza wint laatste etappe en algemeen klassement Vuelta Castilla y Leon

Algemeen nieuws

Plaza wint laatste etappe en algemeen klassement Vuelta Castilla y Leon

Ruben Plaza heeft de derde en laatste etappe gewonnen in de Vuelta Castilla y Leon. De Spanjaard kwam solo over de streep nadat hij de hele dag in de kopgroep had gezeten. Met deze glansrijke overwinning pakte hij ook nog het eindklassement met ruim een halve minuut op Carlos Barbero.

In de derde en laatste etappe vormde zich al snel een kopgroep van vijf renners: Lluis Guillermo Mas, Nikolay Mihalov, Plaza, Robin Carpenter en Txomin Juaristi. Zij kregen een voorsprong die groter werd dan een minuut. Mas, Plaza en Juaristi gingen er samen vandoor en lieten hun twee medevluchters achter. De voorsprong was inmiddels uitgelopen naar bijna drie minuten. 

Het was de hele dag onrustig in de kopgroep. Uit het drietal vooraan demarreerde Plaza uiteindelijk weer. Een gaatje van twintig seconden was snel geslagen en dat gat groeide naar ruim een minuut naar Mas en Juaristi. Het peloton zat op drie minuten en op vijftien kilometer van de streep was de voorsprong van Plaza ruim twee minuten. 

Met nog tien kilometer te gaan was de situatie in de situatie gewijzigd. Fabio Duarte, Brandon McNulty, Henrique Casemiro, Eduard Pardes, Omar Mendoza en Jonathan Caceido leidden de achtervolgen op Plaza, die nog bijna twee minuten voorsprong had. Hij behield zijn voorsprong en kwam solo over de streep. De achterstand van negentien seconden op Barbero werd door Plaza ruimschoots goedgemaakt en hij pakte naast de ritzege zo ook nog de eindzege in de Vuelta Castilla y Leon. 

Uitslag etappe 3:
1. Ruben Plaza 4.01.34
2. Eduard Prades +0.46
3. Carlos Barbero "
4. Colin Joyce +0.49
5. Mario Gonzalez +0.51
6. Diego Rubio "
7. Daniel Mestre "
8. Dmitrii Strakhov "
9. Alex Aranburu +0.54
10. Frederico Figueiredo "

Algemeen klassement:
1. Ruben Plaza 12.51.07
2. Carlos Barbero +0.35
3. Cduard Prades +0.42
4. Colin Joyce +0.55
5. Diego Rubio "
6. Mario Gonzalez "
7. Dmitrii Strakhov "
8. Daniel Mestre +0.56
9. Sergio Miguita +0.57
10. Alex Aranburu +1.00

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven