Like ons!
Kristoff wint Eschborn-Frankfurt-Rund um den Finanzplatz voor vierde keer

Algemeen nieuws

Kristoff wint Eschborn-Frankfurt-Rund um den Finanzplatz voor vierde keer

Alexander Kristoff heeft  Eschborn-Frankfurt-Rund um den Finanzplatz op zijn naam geschreven. De sprintvedette van UAE Emirates versloeg zijn concurrenten in een chaotische spurt met een gereduceerd peloton. Kristoff boekte zijn vierde zege in deze koers en passeerde daarmee Erik Zabel als recordhouder.

Al vroeg in de koers werd er gestreden om een plekje in de kopgroep van de dag. Er leek er zelfs één weg, maar pas na een tweede poging vond een clubje van zeven elkaar. Antoine Warnier (WB-Aqua Protect), Floris Gerts (Roompot), David Tanner (Veranda's Willems), Daniel Teklehaimanot (Cofidis), Aleksejs Saramotins (Bora), Aaron Gate (Aqua Blue) en Yukiya Arashiro (Bahrain) kregen ruim vier minuten voorsprong van het peloton, onder leiding van UAE Emirates van Alexander Kristoff.

Na veel klimmen en dalen was het gat op 92 kilometer van de meet nog drie minuten. Tijd voor BORA-hansgrohe om het heft in handen te nemen, met steun van Katusha en Team Sunweb. Na een flinke boost van Sunweb was het gat op 56 kilometer van de finish bijna dicht. Renners staken over of losten juist uit de kopgroep, maar uiteindelijk was de conclusie dat iedereen redelijk in elkaar schoof.

Op de listige klimmetjes kwamen de kopmannen uit hun hok. Zo trok Emanuel Buchmann naar de kop en waren Tom-Jelte Slagter en Michael Matthews er dichtbij. Een elite-groepje kwam na alle versnellingen bij elkaar, met naast Buchmann onder meer Bjorg Lambrecht, Michael Gogl, Gregor Mühlberger en Laurens de Plus, bij zijn rentree na een zwaar ongeluk begin dit jaar. Matthews en Slagter misten de slag en Matthews ging met onder meer Pieter Weening in de achtervolging.

De koplopers werkten goed samen en hadden een flink gat op de achtervolgende groep met Matthews. In het peloton draaide het minder en dus vergrootte het gat. Het gat met het peloton steeg zelfs tot 1.20, alvorens er eindelijk werd gekoerst. Matthews en consorten waren inmiddels weer ingerekend en op drie kilometer van de meet werden ook de laatste vluchters ingerekend. Toen werd het tijd om te sprinten, ondanks verschillende aanvalletjes, en was niemand zo snel als Kristoff. Opvallend was de actie van Fernando Gaviria, die van heel ver aanging en met een stuurfoutje zijn kansen vergooide. (Foto: UAE Emirates)

Uitslag:
1. Alexander Kristoff
2. Michael Matthews
3. Oliver Naesen
4. Andrea Pasqualon
5. Sean De Bie
6. Grega Bole
7. Sam Bennett
8. Edvald Boasson Hagen
9. Jan Tratnik
10. Juan Jose Lobato

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven