Like ons!
Rossetto rondt monumentale solo succesvol af in Yorkshire, eindzege voor Van Avermaet

Algemeen nieuws

Rossetto rondt monumentale solo succesvol af in Yorkshire, eindzege voor Van Avermaet

De slotetappe in de Tour de Yorkshire heeft tot een heroïsche solo geleid. Stephane Rossetto rondde een solo van ruim honderd kilometer af, terwijl hij daarvoor al lange tijd met één medevluchter onderweg was. Greg Van Avermaet reed Magnus Cort Nielsen uit de leiderstrui.

Max Stedman en Stephane Rossetto maakten samen het mooie weer in de vierde etappe. Een grote groep achtervolgers reed achter het duo, maar kwam er nooit echt bij in de buurt. Het peloton volgde op een minuut of vijf. Rossetto besloot met ruim honderd kilometer te gaan solo ten aanval te trekken. De Fransman bouwde zijn voorsprong op het peloton uit tot acht minuten.

Achter hem barstte de strijd om de eindzege los. Brent Bookwalter reed lange tijd virtueel in het blauw, maar die werd uiteindelijk toch gegrepen. In de finale ging het helemaal los en moest Magnus Cort Nielsen afhaken. Greg Van Avermaet rook zijn kans en trok met een groepje ten aanval. Omdat hij daarbij een paar ploeggenoten had, smolt de voorsprong van Rossetto heel rap op het lastige parcours.

Toch hield de renner van Cofidis uiteindelijk nog een dikke halve minuut over, toen hij in Leeds de streep passeerde na zijn lange onderneming. Achter hem hield Greg Van Avermaet Eduard Prades af in de sprint, waardoor hij zich verzekerde van de eindwinst.

Top 10 etappe:
1. Stephane Rossetto
2. Greg Van Avermaet +34
3. Ian Bibby
4. Edward Dunbar
5. Eduard Prades
6. Anthony Perez
7. Jonathan Hivert
8. Serge Pauwels
9. Robert Kiserlovski
10. Michael Storer

Top 10 klassement:
1. Greg Van Avermaet
2. Eduard Prades +9
3. Serge Pauwels +14
4. Robert Kiserlovski +19
5. Michael Storer
6. Ian Bibby +23
7. Anthony Perez +25
8. Edward Dunbar +27
9. Patrick Bevin +37
10. Jonathan Hivert +39

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven