Like ons!
Skujinš ziet aanvalslust beloond en wint voor derde keer in Ronde van Californië

Algemeen nieuws

Skujinš ziet aanvalslust beloond en wint voor derde keer in Ronde van Californië

Toms Skujinš heeft de derde etappe van de Ronde van Californië gewonnen. De Let zag zijn aanvalslust worden beloond. In de slotkilometer reed hij weg van medevluchter Sean Bennett. Caleb Ewan won acht seconden na de winnaar de sprint van wat er nog over was van het peloton.

Drie mannen kleurden het begin van de etappe. Evan Huffman, Ian Garrison en Robin Carpenter waren de mannen in de vroege vlucht. Op de tweede klim van de dag werd Carpenter gelost. Door een probleem met zijn ketting moest ook Huffman even later afhaken voorin. Meerdere renners probeerden vanuit het peloton de oversteek te maken. Dat lukte uiteindelijk Logan Owen en Skujinš. Zij vonden de aansluiting bij Garrison en hadden op vijftien kilometer van de meet een voorsprong van driekwart minuut. Huffman kon heel even aanhaken bij Owen en Skujinš en uiteindelijk ook bij de kop van de wedstrijd, maar hij moest al snel weer lossen.

Op de vierde beklimming van de dag, de op één na laatste, liep de voorsprong van de vluchters snel terug. Met nog dertien kilometer te gaan nam Skujinš daarom de benen. De renner van Trek-Segafredo kreeg gezelschap van Bennett en behield een voorsprong van zo'n twintig seconden. In het peloton nam Team Sky de verantwoordelijkheid van de achtervolging op zich in dienst van klassementsleider Egan Bernal. Op zeven kilometer van de meet reed Fernando Gaviria lek nadat hij de beklimming goed had overleefd, waardoor hij niet meer mee kon dingen naar de dagwinst. 

Op drie en een halve kilometer van de finish lag er nog een lastige hindernis. Een beklimming van een kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van iets meer dan tien procent. De twee vluchters begonnen aan het muurtje met een voorsprong van twintig seconden. De eerste man die vanuit het peloton een aanval waagde was Antwan Tolhoek. Daardoor liep de voorsprong van de twee snel terug. Tolhoek kreeg het gaat echter niet dicht. Caleb Ewan en Peter Sagan haakten hun wagonnetje nog aan in het peloton maar misten daarna ploeggenoten die het gat dicht konden rijden. 

Skujinš reed in de laatste kilometer slim weg van Bennett en won daardoor, ondanks dat zijn voorsprong nooit groot was, zijn derde etappe in de Ronde van Californië. Ewan won de sprint van wat er over was van het peloton. (foto: screenshot)

Uitslag etappe 3
1. Toms Skujinš
2. Sean Bennett +0.03
3. Caleb Ewan +0.08
4. Peter Sagan "
5. Egan Bernal "
6. Adam Yates "
7. Alex Howes "
8. Tom-Jelte Slagter "
9. Brent Bookwalter "
10. Will Barta "

Algemeen klassement na etappe 3
1. Egan Bernal
2. Rafal Majka +0.25
3. Adam Yates +0.31
4. Antwan Tolhoek +0.40
5. Daniel Martinez ''
6. Kristijan Durasek ''
7. Mathias Frank +0.50
8. Tejay van Garderen +1.00
9. Ruben Geirrero +1.11
10. Laurens De Plus + 1.14

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven