Like ons!
[Update] Movistar ontkent ontevredenheid Landa: 'Gelukkiger dan vorig jaar'

Algemeen nieuws

[Update] Movistar ontkent ontevredenheid Landa: 'Gelukkiger dan vorig jaar'

Mikel Landa zou nu alweer willen vertrekken bij Movistar, zo meldt het Italiaanse Tutto Bici Web. De Spanjaard, die begin dit jaar overkwam van Team Sky, zou er nu al achter zijn dat hij zijn rol naast of achter Nairo Quintana en Alejandro Valverde niet fijn vindt.

'Er zitten te veel kippen in het kippenhok en er is te weinig ruimte', zo valt te lezen. 'Een renner van zijn allure zou in de Giro voor het roze kunnen gaan, in plaats van naar de Tour om Quintana te ondersteunen. Het is een bittere pil, maar er zijn al een paar ploegen die hem proberen te verleiden voor een transfer.'

Astana zou de ploeg zijn waar ruimte is voor Landa. De renner reed in het verleden al voor de blauwe formatie, alvorens hij naar Sky trok. Bij Astana kon hij zich niet vinden in zijn rol als knecht achter Fabio Aru, bij Team Sky kwam hij Chris Froome tegen. Bij Astana is na het vertrek van Aru naar UAE Emirates een gebrek aan kopmannen. In de Giro speelt het Miguel Angel Lopez uit, in de Tour moet Jakub Fuglsang het laten zien.

Update - 10.30 uur (17 mei 2018)
Volgens Movistar klopt er niets van het verhaal dat Mikel Landa weg zou willen bij het team. Dat zegt woordvoerder Sebastian Unzué tegen de media. ‘Sinds hij bij het team is, spreek ik Mikel dagelijks. Hij oogt happy, klinkt happy en volgens mij is hij ook gelukkig. In ieder geval gelukkiger dan vorig jaar.’ Daarmee doelt Unzué op de knechtenrol van Landa bij Team Sky, waardoor hij vertrok.

Ook dat Landa zijn eigen kansen zou moeten opofferen voor die van Valverde en Quintana is volgens Unzué onjuist. ‘Onze kopmannen beginnen op gelijke voet. De koers en de benen zullen aantonen welke kaart we op het einde gaan trekken. Dat Landa op dat vlak met frustraties zou zitten, klopt gewoon niet.’

(foto: Movistar)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven