Like ons!
[Update] Wellicht volgend jaar al gemengde ploegentijdrit op WK

Algemeen nieuws

[Update] Wellicht volgend jaar al gemengde ploegentijdrit op WK

Het WK ploegentijdrit zal in 2019 voor het laatst in de huidige vorm worden verreden. Dat heeft de UCI laten weten middels een persbericht. Sinds 2012 maakt de ploegentijdrit deel uit van de wereldkampioenschappen wielrennen.

Vanaf 2019 zal er niet meer worden gereden met de commerciële WorldTour-teams, maar de UCI bekend. Dit omdat er weinig teams meer geïnteresseerd waren in deelname vanwege de hoge kosten en veel teams afhaakten. Voor 2018 worden alle WorldTour-teams uitgenodigd. Of er vanaf 2019 met landenteams wordt gereden is onbekend, maar het is aannemelijk dat de discipline in zijn geheel verdwijnt.

Bij de vrouwen krijgen de vijftien beste teams een startbewijs, meldt de wielerbond. Tevens is er meer goed nieuws voor de vrouwen: het prijzengeld voor de dames zal even hoog zijn als bij de heren.

Update- 11.03 uur (22 september 2018): Mogelijkerwijs volgend jaar al gemengde ploegentijdrit op WK

Het WK ploegentijdrit gaat op de schop. Al eerder was bekend dat de huidige wedstrijden voor merkenteams zouden verdwijnen. Nu lijkt het erop dat de vervanging volgend jaar een gemengde ploegentijdrit voor landenteams is, zo meldt DirectVeloDe ploegen zouden bestaan uit drie dames en drie heren, met daarbij ook beloften en junioren. Een ploeg wordt opgedeeld in een mannen- en vrouwendeel, die elkaar halverwege afwisselen. Volgende week wordt op het UCI-congres duidelijk of er een toekomst is voor dit idee.

(foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven