Like ons!
[Update] 'Trek-Segafredo krijgt concurrentie; UAE Emirates biedt Yates megacontract'

Algemeen nieuws

[Update] 'Trek-Segafredo krijgt concurrentie; UAE Emirates biedt Yates megacontract'

Trek-Segafredo heeft sinds het afscheid van Alberto Contador een gebrek aan topklassementsrenners en daarom werkt het nu aan een grote transfer. Dat meldt Het Nieuwsblad woensdagmorgen. De ploeg van Bauke Mollema zou namelijk Simon Yates willen strikken.

De rozetruidrager in de Giro d’Italia maakt indruk in Italië en dat valt vanzelfsprekend op. Trek is al geruime tijd op zoek naar een goede klassementsman, waarvan Mollema de enige is binnen de ploeg sinds het afscheid van Contador eind 2017.

Ook de namen van Geraint Thomas en Richie Porte worden genoemd, maar Yates zou topprioriteit zijn volgens het eerder genoemde Belgische medium. Maar de concurrentie voor de handtekening van Yates is groot.

Daarbij is het nog de vraag wat er met Adam Yates gebeurt. De Britse tweelingbroers rijden altijd graag samen en dus lijkt de ploeg die Simon weet te overtuigen om te tekenen ook Adam op de koop toe te moeten nemen. Dat is geen straf: ook Adam presteert goed en Trek zou zo twee klassementsrenners in één klap kunnen vangen. Dat lijkt ook het doel van Trek-Segafredo.

Update - 14.55 uur (23 mei 2018)
Steven de Jongh heeft in gesprek met de NOS bevestigd dat Trek-Segafredo geïnteresseerd is in Simon Yates. De ploegleider van de formatie van Bauke Mollema geeft aan dat de manager van Yates met Trek gesproken heeft. 'Er zijn een aantal ploegen die heel veel geld willen betalen en in die positie zitten wij niet. We kunnen wel nog een klassementsrenner gebruiken. Vorig jaar hadden we Alberto Contador en Bauke Mollema en nu maar één.'

Update - 11:45 uur (26 mei 2018)
Simon Yates zou al gesprekken hebben gevoerd met verschillende teams. Eén van die teams is Trek-Segafredo en de andere is UAE Emirates. Die laatste ploeg heeft hem een contract van meer dan drie miljoen euro per jaar aangeboden. Dat meldt La Gazetta dello Sport.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven