Like ons!
Greipel pakt vijfde seizoensoverwinning in Ronde van België; twee Nederlanders in top-10

Algemeen nieuws

Greipel pakt vijfde seizoensoverwinning in Ronde van België; twee Nederlanders in top-10

André Greipel heeft de eerste etappe van de Ronde van België gewonnen. De Duitser van Lotto Soudal was de snelste in een massasprint.

Na een aantal pogingen slaagden Aimé De Gendt, Connor Dunn, Giovanni Carboni, Kenny Molly, Michael Boros en Dieter Bouvry er op 150 kilometer van de meet in om weg te raken uit het peloton. Ondanks een keihard gemiddelde van 47 kilometer per uur kregen de zes twee minuten bonus. Die voorsprong hadden ze nog steeds met nog honderd kilometer te fietsen.

Met Lotto Soudal van André Greipel op kop van het peloton werd de voorsprong nooit groter. Toch moest het peloton er flink aan trekken om de kopgroep snel terug te halen. Op negen kilometer van de meet moesten Carboni en Bouvry weliswaar lossen vooraan, maar de andere vier hielden dapper vol. 

Toch hielden ze niet stand, al had Daan Soete vanuit het peloton nog een knappe versnelling in huis. Het peloton bereidde zich echter al voor op de massasprint, met Lotto Soudal als initiatiefnemer. De ploeg reed de hele dag op kop voor Greipel en die maakte het kunstje keurig af na een prima leadout.

Uitslag etappe 1:
1. Andre Greipel
2. Riccardo Minali
3. Tim Merlier
4. Timothy Dupont
5. Bryan Coquard
6. Christophe Laporte
7. Wouter Wippert
8. Jenthe Biermans
9. Jelle Mannaerts
10. Bram Welten

Klassement na etappe 1:
1. Andre Greipel
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven