Like ons!
'Toekomst BMC-ploeg nog steeds onzeker; transfermarkt op zijn kop door onzekerheid'

Algemeen nieuws

'Toekomst BMC-ploeg nog steeds onzeker; transfermarkt op zijn kop door onzekerheid'

De toekomst van de BMC-ploeg is nog steeds onzeker, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving. Dat meldt Cyclingnews vrijdagmorgen. Aanvankelijk zou Deloitte hoofdsponsor worden, maar volgens het medium klopt daar niks van.

Het management van de ploeg zou aan de staf en renners hebben laten weten dat het nieuws dat Deloitte het hoofdsponsorschap overneemt niet klopt. Bovendien zou er op 15 mei een toekomstplan worden gepresenteerd aan de werknemers, maar is ook dit niet gebeurt.

Het wijst uit dat de toekomst van de ploeg nog steeds niet zeker is, als lijkt er zich een optie aan te dienen. Swisse Vitamin en Sophos, momenteel co-sponsoren bij BMC, zouden het financiële gat dat BMC achterlaat samen willen opvullen. Echter gaan zij maar tot zestien miljoen euro, wat betekent dat het budget bijna door de helft gaat en dat er mogelijk kopmannen moeten vertrekken.

De ploegen die op zoek zijn naar een nieuwe of extra kopman, kijken dus vooral naar Greg Van Avermaet en Richie Porte, terwijl er ook al langzaam aan de knechten wordt getrokken. Het heeft echter wel als gevolg dat de transfermarkt vooralsnog op slot. De overige ploegen wachten met het aantrekken van nieuwe renners tot duidelijk is wat er met BMC gebeurt. Valt de ploeg om, dan zullen de renners voor een spotprijsje op te halen zijn.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven