Like ons!
Social Media | No-nonsense met bier en pizza bij Sunweb; Dekker gaat in de fout

Algemeen nieuws

Social Media | No-nonsense met bier en pizza bij Sunweb; Dekker gaat in de fout

Wielrenners houden van social media en wij houden ervan dat wielrenners van social media houden. De één plaatst alleen af en toe een wedstrijdfoto, anderen blijken over flink wat humor te beschikken. In de Leiderstrui verzorgt regelmatig een overzicht.

We beginnen met de man over wie de laatste dagen het meest wordt gesproken: Chris Froome. De Brit won de Giro, maar heeft natuurlijk ook een lopende salbutamol-zaak, hij won wel heel overtuigend de rit met de Finestre en nu werd ook nog bekend dat net van die etappe geen Velon-statistieken beschikbaar zijn. Gelukkig hebben we Twitteraars zoals Mihai Cazacu, die de klimtijden van de Finestre op een rijtje zet. Wat blijkt? De snelheid van de renners viel nog wel mee.

Iemand die er niet bij was in de Giro was Bauke Mollema. De Nederlander reed vorig jaar nog top-10, maar richt zich dit jaar volledig op de Tour de France. Een dag na de Giro weet hij echter nog wel precies hoe hij er een jaar geleden bij lag.

De award voor pechvogel van de week gaat naar Nathan Brown. De renner van EF Education First-Drapac had een loodzware Giro d'Italia achter de rug en op het moment dat hij huiswaarts wilde keren, bleken zijn spullen gestolen te zijn. Dan zit het niet mee... Hopelijk maakt een paar dagen rust veel goed, Nathan!

Door naar Laurens ten Dam, die altijd recht voor z'n raap is en dat levert altijd goede interviews op. Zo ook met Thomas Dekker, die vol goede moed begint aan een vraaggesprek na de laatste etappe van de Giro. Al na de eerste vraag wordt hij keurig onderbroken, haha!

Na het interview was het voor Ten Dam en zijn ploegmaats tijd om te genieten van de finish. Achter de teambus, in de schaduw was er niet meer nodig dan een lekker grasveld, een koud biertje en een stuk pizza. We hebben van jullie genoten, helden!

Ook bij Roompot-Nederlandse Loterij zat de sfeer er goed in, al moest er voor deze mannen nog wel even gefietst worden. Met een big smile op het zadel, ook dat is wat waard.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven