Like ons!
Perez wint laatste etappe van Ronde van Luxemburg, Pasqualon pakt eindklassement

Algemeen nieuws

Perez wint laatste etappe van Ronde van Luxemburg, Pasqualon pakt eindklassement

Anthony Perez heeft de vierde en laatste etappe in de Ronde van Luxemburg gewonnen. In de rit van Mersch naar Luxembourg over 176 kilometer was hij de snelste voor Eduard Prades en Andrea Pasqualon. 

Na zestig kilometer hadden we de koplopers die vrijheid kregen van het peloton. Jonas Koch, Adrian Kurek, Loïc Chetout, Romain Combaud, Damien Gaudin en Davide Orrico. Een grote voorsprong van ruim drie minuten was er voor het viertal met nog ruim zeventig kilometer te gaan. Op zeventien van de meet werd het onrustig in de kopgroep. Gaudin moest de kopgroep laten gaan. In het jagende peloton was de paniek ook toegeslagen. Andrea Pasqualon, de leider in het algemeen klassement had geen manschappen over. De voorsprong van de koplopers liep inmiddels terug naar dertien seconden met nog 11 kilometers te gaan. De koplopers moesten langzaam de rekening betalen voor de lange dag op kop. Ook Combaud moest zich laten terugzaken in het peloton. 

Met nog tien kilometer te gaan, werden de renners gegrepen. Veel renners probeerden vervolgens weg te komen. Pawel Cieslik, Anthony Perez, Mauro Finetto en Angelo Tulik kregen in de laatste vier kilometer dertien seconden voorsprong. Cieslik bleek toch niet de benen te hebben en moest zijn mede koplopers laten gaan. Pasqualon viel in de laatste kilometer nog aan om zijn leidende positie veilig te stellen. In de sprint was Anthony Perez de sterkste. (foto: twitter Anthony Perez)

Uitslag etappe 4
1: Anthony Perez 3.57.31
2: Eduard Prades "
3: Andrea Pasqualon "
4: Pit Leyder "
5: Angelo Tulik + 0.03
6: Mauri Finette + 0.04
7: Thomas Sprengers "
8: Huub Duyn "
9: Alexander Krieger "
10. Jan Tratnik + 0.06

Eindklassement
1: Andrea Pasqualon
2: Jan Tratnik
3: Pit Leyder
4: Eduard Prades
5: Angelo Tulik
6: Alexander Krieger
7: Huub Duyn
8: Thomas Sprengers
9: Anthony Perez
10: Mauro Finetto

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven