Like ons!
Van der Poel pakt eindklassement Boucles de la Mayenne, Bouhanni de laatste etappe

Algemeen nieuws

Van der Poel pakt eindklassement Boucles de la Mayenne, Bouhanni de laatste etappe

Nacer Bouhanni heeft de laatste etappe van de Boucles de la Mayenne gewonnen. In de etappe van Congrier naar Laval over 182 kilometer was de Fransman de snelste voor Marc Sarreau en Rudy Barbier. Mathieu van der Poel pakt het eindklassement. 

De kopgroep van de dag werd gevormd door vier renners: Julien Morice, Dieter Vanthourenhout, Patrick Jäger en Francesco Bettini. Zij kregen voorsprong van bijna drie minuten. In de achtervolging ging Circus-Corendon. De ploeg van leider Mathieu van der Poel wilde natuurlijk het eindklassement winnen, maar ze moesten hard werken om het gat dicht te rijden. Stefan Bissegger kon de oversteek maken naar de kopgroep en de voorsprong liep uit naar 1.45 minuut. 

Op 43 kilometer van de streep was de voorsprong nog 45 seconden. Op twintig seconden reed een drietal: Axel Journiaux, Steven Tronet en Nans Peters. Ook zij werden gegrepen. Kevin Ladanois probeerde het ook nog eens, maar krijg niet meer vijftien tellen. Op twintig kilometer van de streep werd ook hij ingelopen. Luri Filosi probeerde in de laatste tien kilometer weg te komen. Cofidis, team van Nacer Bouhanni die gisteren won, hield de controle en hield het gat dicht.

Op 2,5 kilometer nam Groupama-FDJ het over, maar Cofidis wilde zich niet laten kennen en nam over. Kevin Le Cunff ontsnapte aan de aandacht van de rode brigade en leek af te stevenen op de overwinning, maar Cofidis reed op het laatst het gat dicht. In de sprint die daarop volgde was het opnieuw Bouhanni die won. Mathieu van der Poel kwam als zestiende over de streept en pakt daarmee het eindklassement. (Foto: screenshot L'Equipe)

Uitslag etappe 3:
1. Nacer Bouhanni
2. Marc Sarreau
3. Rudy Barbier
4. Jon Aberasturi
5. Geoffrey Soupe
6. Adam Toupalik
7. Sergey Shilov
8. Jeremy Levau
9. Jesus Ezquerra
10. Armindo Fonseca

Eindklassement
1. Mathieu van der Poel
2. Romain Seigle
3. Eli Iserbyt
4. Max Kanter
5. Gediminas Bagdonas
6. Adam Toupalik
7. Dorian Godon
8. Alo Jakin
9. Sergey Shilov
10. Jonas Rutsch

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven