Like ons!
Juul Jensen blijft peloton voor en zegeviert in vierde etappe Ronde van Zwitserland

Algemeen nieuws

Juul Jensen blijft peloton voor en zegeviert in vierde etappe Ronde van Zwitserland

Christopher Juul Jensen heeft de vierde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Deen bleef het peloton enkele seconden voor nadat hij de hele dag in de vlucht van de dag zat. Stefan Küng behoudt de leiderstrui.

Zes mannen namen direct na de start plaats in de vlucht van de dag. Silvan Dillier, Juul-Jensen, Nans Peters, Nathan Brown, Mark Christian en Paul Ourselin pakten zes minuten voorsprong en hielden lang stand. Bij de start van de klim, op negentien kilometer van de streep, was de voorsprong nog één minuut en vijftig seconden.

Op de klim was Brown de eerste die het probeerde toen de voorsprong tot onder de minuut zakte. Alleen Ourselin moest lossen door de actie van Brown. Peters was de volgende die het probeerde, hij kreeg Juul Jensen met zich mee op zo’n veertien kilometer van de meet. Door wat aanvallen vanuit het peloton in de laatste kilometer van de klim liep de voorsprong van de twee koplopers terug tot twintig seconden. Peters liet Juul Jensen vlak na het ronden van de top achter zich en ging solo.

In de natte afdaling namen BORA-hansgrohe en Bahrain-Merida hun verantwoordelijkheid in de achtervolging op Peters en Juul Jensen die halverwege de afdaling weer aansloot bij de koploper. Met nog vier kilometer te rijden was de voorsprong van het duo nog vijftien seconden. Juul Jensen bleek uiteindelijk toch de sterkste van het duo, hij liet met nog drie en een halve kilometer te gaan Peters achter zich.

De organisatie ontbrak in het peloton toen het aankwam in de laatste vlakke twee kilometers. Juul Jensen behield daardoor zijn voorsprong en boekte een prachtige overwinning. Michael Matthews won de sprint van het peloton voor Yves Lampaert en Peter Sagan. (Foto: screenshot)

Uitslag etappe 4
1. Christopher Juul Jensen
2. Michael Matthews +0.08
3. Yves Lampaert "
4. Peter Sagan "
5. Sonny Colbrelli "
6. Magnus Cort Nielsen "
7. Enrico Battaglin "
8. Michael Albasini "
9. Bjorg Lambrecht "
10. José Gonçalves "

Klassement na etappe 4
1. Stefan Küng
2. Greg Van Avermaet +0.03
3. Richie Porte ''
4. Tejay van Garderen ''
5. Peter Sagan +0.16
6. Michael Matthews +0.17
7. Wilco Kelderman '+0.23
8. Sam Oomen ''
9. Gregor Mühlberger +0.30
10. Enric Mas ''

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven