Like ons!
Geen twijfel over rolverdeling binnen BMC: 'In Zwitserland en de Tour allemaal voor Richie'

Algemeen nieuws

Geen twijfel over rolverdeling binnen BMC: 'In Zwitserland en de Tour allemaal voor Richie'

Richie Porte zal de kopman van BMC Racing Team zijn in de komende maanden. Tejay van Garderen laat hier geen twijfels over bestaan. Het is naar zijn zeggen een uitgemaakte zaak dat Porte kopman is in Zwitserland en in de Tour de France: 'Ik weet dat het in Zwitserland en in de Tour allemaal voor Richie is',  verklaart hij tegenover Cyclingnews.

De Amerikaan zegt met goede benen naar Zwitserland te zijn afgereisd, maar dat Porte de onbetwiste nummer één is. Ook in de Tour de France zal BMC Racing Team in dienst van de Australiër rijden. Ondanks de verwachte opofferingen die de Amerikaan zal gaan maken voor zijn kopman, is het toch mogelijk dat hij af en toe voor eigen succes kan gaan.

Na de Tour zal van Garderen zich naar alle waarschijnlijk gaan voorbereiden op de Vuelta. Hier zullen de broodnodige WorldTour-punten opgepikt moeten worden. Van Garderen heeft een aflopend contract bij BMC Racing Team. WorldTour-punten zijn dan van groot belang om een nieuwe werkgever te vinden. Zelf is hij niet al te kieskeurig: 'Er zijn veel teams waar ik graag voor zou rijden.' (Foto: Screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven