Like ons!
Niet langer 'Nibali-aantrekker': Neilands winst op grootse wijze Dwars door het Hageland

Algemeen nieuws

Niet langer 'Nibali-aantrekker': Neilands winst op grootse wijze Dwars door het Hageland

Krists Neilands heeft Dwars door het Hageland gewonnen. De jonge renner van Israël Cycling Academy, die na Milaan-Sanremo vooral bekend werd door zijn rol als aantrekker in de finale voor Vincenzo Nibali, viel in de finale aan en ging later solo door. Ondanks grote mannen achter hem hield hij knap stand. 

Onder een lekker zonnetje en op een uitdagend parcours ging een grote kopgroep met ongelofelijk mooie namen er vandoor. Mathieu en David van der Poel, Gianni Vermeersch, Tim Merlier, Elia Viviani, Danny van Poppel, Timothy Dupont, Jan Willem van Schip, Brecht Ruyters en Julius Van den Berg kregen de ruimte. Bij het voor de tweede keer passeren van de finishstreep was de voorsprong 1.20.

Met alle klimmetjes en onverharde wegen lag de wedstrijd echter allerminst in de plooi en dat bleek. Florian Senechal en Adam Blythe gingen in de achtervolging en niet veel later bracht het peloton alle groepen samen. Sean De Bie en Krists Neilands besloten ervoor te gaan en verzamelden al snel een klein minuutje op de eerste achtervolgende groep in een veld dat totaal uit elkaar geslagen was. 

Bij het ingaan van de laatste ronde was Van Poppel op een half minuutje de eerste achtervolger, maar door lekke banden werd het hele veld door elkaar gehusseld. De Bie en Neilands reden beiden plat en waar Neilands een klein half minuutje voorsprong hield, werd De Bie opgeslokt door het groep erachter, dat opnieuw samen kwam. Quick-Step Floors nam daar het heft in handen.

Neilands hield op kop echter stand en breidde zijn voorsprong zelfs uit. Omdat de samenwerking achter hem bleef ontbreken, steeg het gat naar boven de minuut met nog een dikke zeven kilometer te fietsen. Pas op de laatste onverharde strook gingen Vermeersch en Viviani in de achtervolging, maar Neilands hield stand met veertig seconden voorsprong. De Let wist dat hij binnen was en kon zo zijn armen dik verdiend de lucht in steken na een mooie solo. Van Poppel oogde ijzersterk, maar reed in de finale lek. Van der Poel, de winnaar van vorig jaar, speelde geen rol van betekenis.

Uitslag:
1. Krists Neilands
2. Elia Viviani
3. Gianni Vermeersch
4. Jerome Baugnies
5. Sean De Bie
6. Nikolas Maes
7. Danny van Poppel
8. Wesley Kreder
9. Jonas Rickaert
10. Timothy Dupont

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven