Like ons!
Oranje boven in Halle Ingooigem: Van Poppel met bizarre fotofinish sneller dan Jakobsen

Algemeen nieuws

Oranje boven in Halle Ingooigem: Van Poppel met bizarre fotofinish sneller dan Jakobsen

Danny van Poppel heeft de Belgische eendagskoers Halle Ingooigem gewonnen. De Nederlander van LottoNL-Jumbo bleef in de finale landgenoot Fabio Jakobsen met een millimeter-finish voor. 

Laurens De Vreese, Joshua Teasdale en Rob Ruijgh vormden met zijn drieën de kopgroep van de dag. Teasdale moest de andere twee echter niet veel later laten gaan. Met Quick-Step Floors als controlerende ploeg in het peloton was de voorsprong op tachtig kilometer van de meet een dikke twee minuten voor Ruijgh en De Vreese.

Van dat gat bleef echter niet veel over toen vier renners probeerden de oversteek te maken en het peloton ook wat gas gaf. Op vijftig kilometer waren de vier achtervolgers binnen twintig tellen van de twee vooraan, het peloton zat al binnen de minuut. Niet veel later kwam alles bij elkaar, waardoor de wedstrijd opnieuw kon beginnen.

Waar ploegen zoals Quick-Step Floors het bij elkaar wilde houden, wilden andere ploegen tempo maken. Het zorgde voor een hollen en stilstaan, zonder dat iemand iets kon of wilde proberen. Na wat aftasten besloten renners er echter toch voor te gaan. Verschillende groepjes vielen aan, waaronder Jan Willem van Schip. In totaal schoten negen renners weg, met een minimale voorsprong op het peloton. Dat gat werd echter al groter tot een half minuutje.

Met nog dertien kilometer te rijden, werd de kopgroep teruggehaald door Quick-Step, alvorens er op de Tiegemberg de sterksten naar voren kwamen. Van Poppel en Jakobsen zaten van voren in een uitgedund groepje favorieten. LottoNL-Jumbo en Quick-Step Floors trokken door op zes kilometer. De eerste achtervolgers kwamen in de finale op iets minder dan twintig seconden.

Krists Neilands probeerde het in de finale nog solo, maar alle renners vooraan waren bij de les. De ploegen die een sprint wilden, kregen wat ze wilden: een sprint. Na een inspanning om de laatste vluchters terug te halen, leek Jakobsen goed te zitten. LottoNL-Jumbo kwam echter goed vanaf rechts en Van Poppel bleef volgens de fotofinish net voor zijn jongere landgenoot. (foto: VTM)

Uitslag:
1. Danny van Poppel
2. Fabio Jakobsen
3. Sean De Bie
4. Hugo Hofstetter
5. Kris Boeckmans
6. Timothy Dupont
7. Kevyn Ista
8. August Jensen
9. Jasper Stuyven
10. Tosh Van der Sande

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven