Like ons!
Jos Sterks uit Groningen blijkt de beste Ploegleider in subleague van In de Leiderstrui

Algemeen nieuws

Jos Sterks uit Groningen blijkt de beste Ploegleider in subleague van In de Leiderstrui

De Tour de France werd misschien op de weg uitgevochten, maar ook van achter onze televisie en computer zaten we in spanning toe te kijken. Niet alleen omdat de Nederlanders het zo goed deden, nee ook omdat we met Ploegleider een eigen team hadden samengesteld.

Meer dan honderd mensen deden mee aan de subleague van In de Leiderstrui, een onderlinge competitie met als inzet een shirt van Team Sunweb. De nummer één wisselde bijna dagelijks, maar na 21 dagen koers kunnen we stellen dat Jos Sterks uit Groningen de verdiende winnaar is.

Sterks koos vooraf gewaagd, maar achteraf erg slim. Met Geraint Thomas, Chris Froome en Primoz Roglic zag hij drie van zijn klassementsrenners in de top-5 eindigen en bovendien pakte Peter Sagan met de groene trui en drie ritzeges veel punten. Het gokje voor Egan Bernal pakte goed uit en ook Timothy Dupont reed bijna iedere sprint bij de eerste vijftien. Het verlies van Richie Porte werd zo ruimschoots gecompenseerd.

Ook een speciale vermelding voor de nummers twee en drie, die tot de laatste dag zullen hebben gehoopt op de winst. Patrick Tjassens uit Eext kwam slechts 22 punten te kort en ook ploegleider Koninx uit Eindhoven kwam op 58 punten van de nummer één dichtbij. Gefeliciteerd met jullie prestaties!

Het shirt van Team Sunweb komt zo snel mogelijk de kant van de winnaar op. We zullen het hier communiceren als er richting de Vuelta of andere grote koersen weer competities worden opgestart.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven