Like ons!

Algemeen nieuws

Inschrijving Ploegleider voor etappe 1 gesloten; meld je nu nog aan voor onze Subleague!

Tourpooltjes zijn geweldig en een populaire bezigheid voor de grootste wielerwedstrijd van het jaar. Maar waarom meedoen aan spellen waarbij je kan kiezen wie je wil? Het is toch veel leuker om jouw wielerkennis écht te testen en te moeten kiezen tussen de beste renners uit het peloton? Daag jezelf nu uit en stel met een budget van honderd punten jouw ideale Tourploeg samen met Ploegleider van het Dagblad van het Noorden.

De Spelregels
Wie meedoet aan Ploegleider moet eerst een account aanmaken. Meedoen kost vier euro bij inschrijving. Daarna kun je meteen aan de slag. Kies een teamnaam en jouw naam als ploegleider en stel jouw team samen. Wat moet je doen?

- Acht basisrenners kiezen: zij pakken dagelijks de punten voor jou in de etappes. Deze punten verschillen; voor bergetappes en tijdritten krijg je meer punten dan bij een vlakke rit. Bekijk hier de puntenverdeling per etappe. Denk erom dat je renners neemt voor de bergetappes, sprintetappes en misschien zelfs de (ploegen)tijdrit. Ook de kasseien-etappe is misschien iets om rekening mee te houden. Je mag van één ploeg meerdere renners kiezen. Check de deelnemerslijst!

- Vijf reserve-renners kiezen: zij kunnen geen punten pakken als ze reserve staan, maar deze renners vallen wel in als er één van jouw acht basisrenners opgeeft of uitvalt in de Tour. Bovendien kun je iedere dag één reserve wisselen voor een basisrenner. Op die manier kun je dus de ideale mix samenstellen en opstellen in de verschillende etappes!

- Blijf binnen het budget: In totaal heb je 100 punten te besteden. Dit lijkt veel, maar dat valt best tegen. De grote klassementsmannen kosten meestal al zo'n 18, 19 of zelfs 20 punten. Bovendien zijn ook de beste sprinters van het peloton niet goedkoop. Je zult dus moeten kiezen, ook omdat je vijf reserves nodig hebt die met een beetje geluk ook nog presteren. Wie kies je voor het klassement, wie voor de groene trui, wie voor het wit en wie voor de bollen? Het wordt puzzelen geblazen!

- Voorspel dagelijks de winnaar: Je kunt extra punten verdienen door voor iedere etappe te voorspellen wie er wint. Doe dit, want een juiste voorspelling levert 10 punten op! Als jouw voorspelde winnaar tweede wordt, pak je nog 6 punten mee en bij een derde plaats nog 4. Het kan dus snel oplopen als je een goede glazen bol weet te vinden. 

- Denk om de deadlines: Een normale Tourpool vul je in met renners die je wil en bij sommigen hoef je er niet eens meer naar om te kijken. Dat is zeker niet zo bij Ploegleider. Iedere dag moet je de etappewinnaar voorspellen en iedere dag moet je kiezen met welke acht renners je de etappe in gaat. Doe dit voor de start van de etappe, anders verdien je geen punten. Kijk hierbij ook een beetje vooruit. Als je twee klimgeiten in jouw ploeg hebt en overmorgen staat een bergetappe op het programma, begin dan al een dag van tevoren met wisselen. Je kunt maar één reserve per dag inbrengen en je slaat jezelf voor je hoofd als jouw reserve punten pakt die zodoende niet meetellen.

Subleagues
Naast het algemeen klassement en het dagklassement (waarmee je mooie prijzen kan winnen) maak je Ploegleider nog leuker door een Subleague aan te maken. Nodig jouw vrienden, familieleden of collega's uit en organiseer een onderlinge competitie. Het zet de onderlinge verhoudingen misschien op scherp, maar het zorgt er ook voor dat zelfs vlakke etappes niet meer saai zijn. Zit jouw aanvaller mee in de vlucht? En waar zit jouw sprinter in de finale?

Natuurlijk doet ook In de Leiderstrui mee aan Ploegleider. Meld je hier nu aan voor de Subleague 'Redactie In de Leiderstrui' en speel mee tegen andere wielerkenners. Wie na drie weken in Parijs bovenaan staat, wint het wielertenue van Team Sunweb! Zo kun jij als een ware Tom Dumoulin de weg op in augustus. (foto: Movistar/Bettini Photo)

SCHRIJF JE NU IN VOOR PLOEGLEIDER EN SPEEL MEE!

Populair

Naar boven