Like ons!
Devolder: 'Ik heb dat nog niet verwerkt, kan zijn dood niet zomaar een plaats geven'

Algemeen nieuws

Devolder: 'Ik heb dat nog niet verwerkt, kan zijn dood niet zomaar een plaats geven'

Stijn Devolder denkt nog lang niet aan stoppen. De tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen is inmiddels 38 jaar oud, maar met het BK op komst wil de renner van Veranda's Willems-Crelan zijn fiets nog niet aan de wilgen hangen.

Met de Belgische kampioenschappen in het verschiet, begint het weer te kriebelen bij de Vlaming die al zes Belgische driekleuren verzamelde in zijn carrière. Van die zes titels pakte Devolder er één bij de junioren, drie bij de elite en twee bij het tijdrijden. De kans dat hij weer in een jaar in de nationale kampioenstrui rijdt is echter klein.

Aan Het Nieuwsblad vertelt Devolder dat hij na een zwaar voorjaar hard wil fietsen. Door de dood van zijn ploegmaat Michael Goolaerts was de lach lang weg. 'Ik kan het nog altijd niet vatten dat hij overleden is. Ik was heel close met hem, samen met Senne Leysen. We zaten met z’n drieën ’s avonds vaak lol te maken op de kamer. Michael was een aangename jongen, ik denk nog iedere seconde aan hem. Hij koerste heel graag en had het in zich om een mooie carrière uit te bouwen. Ik ga nog geregeld langs bij zijn ouders om erover te praten. Ik heb dat nog niet verwerkt, kan zijn dood niet zomaar een plaats geven.' (foto: Veranda's Willems-Crelan) 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven