Like ons!
Social Media | Tourparcours rit 7 stort in; Lotto Soudal origineel met bekendmaking

Algemeen nieuws

Social Media | Tourparcours rit 7 stort in; Lotto Soudal origineel met bekendmaking

Wielrenners houden van social media en wij houden ervan dat wielrenners van social media houden. De één plaatst alleen af en toe een wedstrijdfoto, anderen blijken over flink wat humor te beschikken. In de Leiderstrui verzorgt regelmatig een overzicht.

We beginnen met het belangrijkste en meest actuele nieuws. Nadat een deel van de laatste Pyreneeën-rit al werd weggevaagd, is ook een ander deel van het Tour-parcours ingestort. Het gaat om een stukje weg in de zevende etappe van de ronde, in het dorp La Chapelle-Janson. De herstelwerkzaamheden zullen normaal gesproken op tijd klaar zijn en gaan zo'n 160.000 euro kosten.

Heel fraai, zoals Lotto Soudal donderdag de Tour-selectie bekend maakte. Hoewel wij als journalisten vooral houden van de namen op papier, nemen we onze hoed af voor het originele idee. De acht namen zullen vast en zeker blij zijn geweest met het appje.

Dat Bram Tankink om het milieu geeft, is geen verrassing meer. De Nederlander was dan ook onaangenaam verrast toen hij in het vliegtuig van KLM een klein bekertje water kreeg. Niet veel later kwamen de stewardessen langs met een fles water, wat volgens Tankink nogal dubbelop is. 

Het zit Team Sky nog allerminst mee in aanloop naar de Tour. De ploeg krijgt een hele bak stront over zich heen, mede door de salbutamol-test van Chris Froome in de Vuelta van 2017. En dan worden enkele renners bij de verkenning van de Col du Portet ook nog eens tegengehouden door wegwerkers, die bezig zijn met het asfalt. Michal Kwiatkowski en Geraint Thomas moeten er met de fiets aan de hand langs.

Au... Wielrennen doet pijn, zo weet inmiddels ook Alvaro Hodeg van Quick-Step Floors.

Nog een weekje en dan mogen de Nederlandse renners aan de bak op de Brabantse Wal. Roompot-Nederlandse Loterij zal zeker niet als favoriet aan de start staan, maar de ploeg zal vast en zeker plannen hebben voor de aanval. En dus werd het parcours afgelopen week alvast verkend. Klasse boys!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven