Like ons!
UCI grijpt in; Tramadol verboden, vrouwen in bescherming genomen en wielerfestival

Algemeen nieuws

UCI grijpt in; Tramadol verboden, vrouwen in bescherming genomen en wielerfestival

De UCI gaat Tramadol verbieden. Dat heeft het bekendgemaakt in een persbericht. Het medicijn wordt nu veelvuldig gebruikt in het wielrennen en naar verwachting ook vaak zonder echte klachten, maar om de pijn in de koers te verlichten en dus beter te presteren. Ook introduceerde de UCI andere wijzigingen.

‘Tramadol wordt gelinkt aan bijwerkingen als duizeligheid, verminderd reactievermogen, slaperigheid en een mogelijke verslaving. Daarom heeft de UCI besloten om stappen te zetten naar het verbieden van het gebruik van Tramadol voor medische redenen’, laat de wielerbond weten in een verklaring.

Maar er is nog meer nieuws: alle werknemers van vrouwenteams moeten een gedragscode ondertekenen. De UCI wil zo de vrouwen in de sport beschermen, nadat eerder verhalen naar buiten kwamen over onder meer het lastig vallen van vrouwen en seksueel misbruik. Als de gedragscode niet wordt nageleefd, kan de UCI overgaan tot schorsing.

Ook richt de UCI zich op gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Dit zal te zien zijn in de podiumceremonie, maar ook zullen de veldrijdsters op het WK nu evenveel verdienen als hun mannelijke collega’s. Dat betekent dat de vrouwen nu op de wereldkampioenschappen van alle disciplines evenveel verdienen als de mannen.

Over de wereldkampioenschappen gesproken: Vanaf 2023 zal er om de vier jaar een groot wielerfestival plaatsvinden met het samenbrengen van de wereldkampioenschappen op de weg, mountainbike, de baan, BMX, Freestyle, Indoor en Gran Fondo, met de weg- en baandisciplines voor de parasporters. Dit evenement zal zo’n 17 tot 19 dagen duren en wordt in één regio gehouden. 

Als laatste zijn schijfremmen per 1 juli toegestaan in het profpeloton, nadat er drie jaar lang werd getest met de remmen.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven