Like ons!
Haagse politiek wil grote ronde naar gemeente halen: 'Kunnen hier een prachtige start hebben'

Algemeen nieuws

Haagse politiek wil grote ronde naar gemeente halen: 'Kunnen hier een prachtige start hebben'

Richard de Mos, wethouder van de gemeente Den Haag namens zijn partij Groep de Mos, wil graag een grote ronde naar Den Haag halen. Dat heeft de politicus laten weten bij het Radio West-programma Studio Haagsche Bluf.

'De Vuelta, Giro d'Italia of Tour de France wil ik hier wel laten starten', begint De Mos, die gaat over onder meer sport. 'Met zo'n evenement zet je Den Haag op de kaart. Je hebt een economische spin-off, de hotels zitten vol, de horeca kan verdienen en het is goed voor de toeristische sector.' Groep de Mos is de grootste partij in Den Haag.

Alleen gaat Den Haag het waarschijnlijk niet lukken en daarom wil De Mos de samenwerking aangaan met het Westland. 'De gemeente Westland is verknocht aan de wielersport. Als je misschien samen kan werken, kunnen we hier een prachtige start hebben. Via Den Haag, het Westland zo door naar Spanje, Frankrijk of Italië.’ Scheveningen, onderdeel van gemeente Den Haag, organiseerde de Tour-start al in 1973.

Het lijkt erop dat er in 2020 al een grote ronde naar Nederland komt. Een Vuelta-start in Utrecht, met in totaal drie etappes in Nederland, lijkt zeer dichtbij.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven