Like ons!
[Update] 46-jarige Horner sluit goede klassering niet uit: 'Zien of ik beste mannen kan volgen'

Algemeen nieuws

[Update] 46-jarige Horner sluit goede klassering niet uit: 'Zien of ik beste mannen kan volgen'

Een opvallende deelnemer aan het Amerikaans kampioenschap op de weg. De 46(!)-jarige Chris Horner staat aan de start van het kampioenschap. In 1996 werd de renner al derde op het nationaal kampioenschap.

Horner staat vooral bekend om zijn Vuelta-zege in 2013, toen hij bij Radioshack -Leopard de oudste grote ronde-winnaar ooit werd op 41-jarige leeftijd. Eind 2014 zette hij een punt achter zijn profcarrière, maar hij houdt blijkbaar nog steeds van het fietsen.

Horner is nog altijd officieel renner bij het Amerikaanse Team Illuminate en kan zodoende starten aan het nationaal kampioenschap.

Update - 09.50 uur (24 juni 2018)
Chris Horner sluit niet uit dat hij bij het Amerikaans kampioenschap wielrennen een rol van betekenis kan spelen. In gesprek met Cyclingnews kijkt hij uit naar de test, nadat hij twee jaar niet heeft gekoerst. 'Ik ga niemand eruit sprinten, maar ik kan wel klimmen. We zullen zondag zien of ik de beste mannen kan volgen en de juiste tactieken en het geluk heb. Ik zal niet teleurgesteld zijn als ik gelost wordt en twintigste of dertigste word.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven