Like ons!
Cavendish terughoudender na crashes: 'Zo diep heb ik hem zelden in de put zien zitten'

Algemeen nieuws

Cavendish terughoudender na crashes: 'Zo diep heb ik hem zelden in de put zien zitten'

Mark Cavendish wil eerst maar eens één rit winnen in deze Tour de France voordat hij gaat denken aan het record van Eddy Merckx. De Brit staat nu op dertig zeges en heeft er nog vier nodig om het record van Merckx te evenaren. 

'Het lijkt dat ik met dertig overwinningen redelijk dichtbij het record van Eddy Merckx sta, maar vier zeges in de Tour is nog een ongelooflijke kloof die ik moet overbruggen. Sommigen rijden hun hele leven voor één ritzege in de Tour, of hangen er heel hun carrière aan op. Ik ga mijn stinkende best doen, meer kan ik niet doen', klinkt het inmiddels realistisch bij Cavendish in De Telegraaf.

Het is een logisch passieve houding, aangezien Cavendish deze Tour de France nog geen enkele sprint meedeed om de voorste plekken. Dat is dan allemaal weer een gevolg van het vele blessureleed dit jaar, waardoor hij geen optimale voorbereiding kende. 'Deze opeenvolging van die valpartijen heeft hem mentaal hard geraakt. Zo diep heb ik hem zelden in de put zien zitten. Het kenmerkt de echte kampioenen dat ze zich altijd weer terug willen vechten. Ze weten om te gaan met tegenslagen, geven nooit op, omdat ze zich keer op keer opnieuw willen bewijzen. Dat podium blijft lonken. Mark heeft de old-school mentaliteit. Hij heeft enorm veel karakter, is super gemotiveerd en blijft altijd in zichzelf geloven', is ploegleider Roger Hammond lovend. (foto: Team Dimension Data)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven