Like ons!
Weening rijdt met schitterende solo naar zege op Großglockner in Ronde van Oostenrijk

Algemeen nieuws

Weening rijdt met schitterende solo naar zege op Großglockner in Ronde van Oostenrijk

Pieter Weening heeft de vijfde etappe van de Ronde van Oostenrijk gewonnen. Hij was op de kletsnatte beklimming van de Großglockner als eerste boven na een machtige solo.

In de regen was de slotbeklimming van de vijfde rit een man tegen man-gevecht. Nikolay Mihaylov leek lang goede papieren te hebben om te winnen, maar vanuit een grote kopgroep sprong Antonio Nibali weg. Weening schoot daar op zijn beurt weer achteraan, alvorens ze heel even met zijn drieën samen kwamen. Nibali hing er nog even aan bij Weening, maar de Nederlander ging op de grote plaat solo, in de wetenschap dat hij nog vijf kilometer te gaan had. Hij hield knap stand met een groot verzet en kon uiteindelijk zijn handen in de lucht steken.

'Waarschijnlijk ligt deze berg me goed', zei Weening na afloop. 'Het was een korte etappe vandaag en er zaten twaalf of veertien renners in de ontsnapping. Ze hadden maar zo’n drie minuten voorsprong, dus ik dacht: laat ik all-in gaan vanaf de voet van de klim en laat ik dan eens kijken hoever ik kom. Ik sta er niet goed voor in het klassement, dus ik had niets te verliezen. Ik probeerde het een paar kilometer en toen zag ik de jongens voor me al tijden. Dat was het moment om vol gas naar de top te gaan. Ik voelde me tot vandaag niet echt goed. Ik heb het de eerste paar dagen rustig aan gedaan. Ik heb me een paar keer laten lossen om krachten te sparen. En vandaag pakte het goed uit', zo citeert Wielerflits.

Uitslag etappe 5:
1. Pieter Weening
2. Alexander Foliforov +0.49
3. Simone Sterbini +1.11
4. Antonio Nibali +1.26
5. Javier Moreno +1.36
6. Riccardo Zoidl ''
7. Ben Hermans +1.40
8. Hermann Pernsteiner ''
9. Mark Padun +1.51
10. Patrick Schelling +1.53

Klassement na etappe 5:
1. Ben Hermans 
2. Hermann Pernsteiner +0.18
3. Dario Cataldo +0.48
4. Patrick Schelling +0.53
5. Javier Moreno +0.54
6. Mark Padun +1.01
7. Riccardo Zoidl +1.14
8. Giovanni Carboni +1.45
9. Ildar Arslanov +1.49
10. Matteo Badilatti +2.02

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven