Like ons!
De heroïek van het doorrijden: 'Breuk is normaal gesproken voor mij wel de grens'

Algemeen nieuws

De heroïek van het doorrijden: 'Breuk is normaal gesproken voor mij wel de grens'

Er zijn maar weinig sporters die zo hard en onverstoorbaar zijn als wielrenners. Lawson Craddock rijdt rond met een gebroken schouderblad, maar dat is nog lang niet het ergste waar renners in de afgelopen jaren de Tour mee hebben gereden of uitgereden. ‘De Tour biedt een podium voor mensen die kunnen afzien en daar regelmatig bewondering voor oogsten’, schrijft het Algemeen Dagblad.

Craddock is inmiddels dé Tour-held tot dusver en zette er een actie rondom op voor een ingestorte wielerbaan in zijn Texas, waar hij inmiddels meer dan 40.000 dollar voor ophaalde. ‘Ik heb er zo hard voor gewerkt om hier te komen, ze moeten me dwingen af te stappen’, zegt Craddock. De ploegarts doet dat alleen als er kans is op blijvende schade of gevaarlijke situaties. ‘Maar in dit geval is er toestemming en is het aan de renner.’

Ook bij Sunweb is zo’n geval bekend; Johannes Fröhlinger. ‘Hij brak een aantal ribben en had als knecht een belangrijke rol. Als het medisch verantwoord is, wil je die jongen dan toch in koers houden. Maar zware hersenschuddingen, koorts en andere gekke dingen zijn voor ons wel de grens.’ Bauke Mollema maakt het iets minder gek. ‘Vallen en opstaan hoort erbij. Ik reed een keer met een gebroken elleboog en een gebroken sleutelbeen door. Maar een breuk is normaal gesproken voor mij wel de grens. Kijk, als het nog twee dagen is en je staat er goed voor, dan doe je er alles om door te gaan.’ (Foto: EF Education First - Drapac / Slipstream Sports)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven