Like ons!
[Update] Van Aert per 2020 bij LottoNL-Jumbo, in 2019 nog Veranda's Willems-Crelan

Algemeen nieuws

[Update] Van Aert per 2020 bij LottoNL-Jumbo, in 2019 nog Veranda's Willems-Crelan

LottoNL-Jumbo en Wout van Aert zijn eruit, zo melden De Telegraaf en De Gazet van Antwerpen zaterdagochtend. De jonge Belg, die momenteel nog bij Veranda's Willems-Crelan rijdt, zal per 2020 instappen bij de Nederlandse ploeg.

Van Aert zal daarmee dus gewoon zijn contract tot eind 2019 bij zijn huidige team uitdienen. Daarna zal hij in ieder geval in 2020, 2021 en 2022 de kleuren van LottoNL-Jumbo verdedigen. Alleen een medische keuring staat een handtekening onder het contract nog in de weg. In een eerder stadium werd de interesse van LottoNL-Jumbo in Van Aert al bekend.

Er is volgens De Telegraaf een kans dat Van Aert komend seizoen al voor LottoNL-Jumbo rijdt. Veranda's Willems-Crelan is momenteel druk bezig om de financiën voor komend seizoen op orde te krijgen. Als dit niet lukt, dan vertrekt Van Aert een seizoen eerder. Hij gaf niet voor niets aan dat hij komend seizoen een sterkere ploeg om zich heen wil tijdens het wegseizoen.

Volgens de ochtendkrant is LottoNL-Jumbo ook ver, zo niet klaar, met de komst van Mike Teunissen (Team Sunweb) en Laurens De Plus (Quick-Step Floors). Over de Belg werd enkele dagen geleden nog geschreven dat hij in gesprek was over een transfer. Ook de terugkeer van Teunissen naar zijn oude ploeg werd al eerder openbaar gemaakt. Beide transfers zijn overigens nog niet officieel aangekondigd.

Update - 15.04 uur (21 juli 2018): Wout van Aert dient contract uit

Wout van Aert dient zijn contract bij Veranda's Willems-Crelan gewoon uit, zo meldt de ploeg via de officiële kanalen. Het team heeft de zaakjes op orde, waardoor het ook in 2019 op pro-continentaal niveau mee kan rijden in het profpeloton. Het was een vereiste voor Van Aert, anders was hij na dit jaar al overgestapt naar LottoNL-Jumbo.

De Nederlandse formatie zal nu nog een jaar moeten wachten totdat het kan beschikken over het Belgische toptalent. 'Wout van Aert doet zijn contract uit bij onze ploeg. Onderhandelingen over een verbeterde overeenkomst voor een verlengd verblijf werden eerder al door het teammanagement van Sniper Cycling stopgezet. Het teammanagement wilde van Aert graag langer aan boord houden en deed hem geruime tijd geleden een zeer aantrekkelijk voorstel, maar bijkomende onredelijke eisen van het management van de renner zetten uiteindelijk aan tot deze beslissing', zo valt te lezen. 

Tegenover Het Laatste Nieuws laat de agent van Van Aert weten dat de renner geen enkel probleem heeft met het feit dat hij ook komend jaar nog bij zijn huidige ploeg rijdt. 'We hebben aan Verandas Willems-Crelan laten weten dat Wout zijn contract niet zal verlengen, omdat hij de stap hogerop wilde zetten. Wout is natuurlijk wel van plan om zijn nog lopende contract bij Verandas Willems-Crelan te respecteren', aldus zijn management.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven