Like ons!
[Update] Armstrong verwijt organisaties situatie Ullrich: 'Veel schade aangericht'

Algemeen nieuws

[Update] Armstrong verwijt organisaties situatie Ullrich: 'Veel schade aangericht'

Lance Armstrong wil zijn oude wielerrivaal Jan Ullrich helpen, zo vertelt de advocaat van de Duitser aan Bild. De Texaan heeft het moeilijk met het feit dat Ullrich flink in de put zit.

Ullrich werd afgelopen weekend opgepakt na een gevecht met zijn buurman. Hij liet daarna al weten dat hij in therapie gaat vanwege drank- en drugsproblemen. Armstrong wil hem daar graag bij helpen. 'Lance is zeer begaan met het lot van Jan', aldus de advocaat van Ullrich.

'Hij heeft zich in een telefoongesprek uitgebreid over zijn situatie laten informeren. Hij zegt dat de wielergemeenschap voor elkaar moet zorgen. Maar dat het belangrijkste is, dat Jan eerst geholpen wil worden. En als dat het geval is, dan is Armstrong bereid om in het vliegtuig te stappen met een dokter en naar Europa te komen', zo klinkt het.

Update - 14:00 uur (16 augustus 2018) Armstrong verwijt organisaties situatie Ullrich

Lance Armstrong heeft in gesprek met Cyclingtips nogmaals gereageerd op de jammerlijke toestand van Jan Ullrich. De Amerikaan wil zijn goede vriend echt gaan helpen. ‘Ik hou van Jan en zal alles doen wat in mijn macht ligt om hem te helpen. Hij is nog steeds een belangrijk iemand in mijn leven. Hij was een beest van een atleet en eerlijk gezegd de enige die me bang kon maken.’

Ullrich is niet de eerste wielerheld die na zijn carrière door een diep dal gaat. Marco Pantani overleed uiteindelijk na zijn zware depressies en drugsverslaving. Dat komt deels door de grote machten binnen de wielerwereld, meent Armstrong. ‘Binnen de ASO, UCI, IOC, WADA en USADA draait het alleen maar om politiek. Ze denken niet aan betrokkenen, maar aan hun eigen PR. Het gaat echter wel om de levens van onze sporthelden. De inzet is hoog. Onze sport heeft kwetsbare mannen een slechte service geboden, wat veel schade heeft aangericht.’

(foto: social media Armstrong)

1 reacties

  1.  Agostinho

    Agostinho

    16 Aug 2018 om 17:01

    Meneer Armstrong heeft ook heel wat mensen beschadigd, hand - eigen boezem!

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven