Like ons!
[Update] Olympische Spelen Tokio komt ook met klimparcours voor de tijdrit

Algemeen nieuws

[Update] Olympische Spelen Tokio komt ook met klimparcours voor de tijdrit

De wegwedstrijd bij de Olympische Spelen in 2020 belooft zwaar en spannend te worden. De UCI maakte donderdag het 234 kilometer lange parcours bekend en daar zullen vooral de mannen en vrouwen met klimmersbenen blij mee zijn.

In totaal worden er vijf cols beklommen, dit keer niet op een plaatselijk parcours. Het peloton trekt van het Musushinonomori Park naar de Fuji International Speedway. Na 80 kilometer wordt met de Douchi Road de eerste berg beklommen, gevolgd door de Kagosaka Pass en na een stuk door de vallei de Fuji Sanroku.

Over glooiend terrein is het vervolgens vijftig kilometer door fietsen, alvorens de echte finale gaat beginnen. Op iets meer dan 35 kilometer van de meet wordt de Mikuni Pass bedwongen, een klim van 6,8 kilometer tegen 10,2 procent gemiddeld. Via opnieuw de Kagosaka Pass gaat het vervolgens in de laatste 20 kilometer in dalende lijn. De slotkilometers lopen nog vies omhoog. In totaal moeten er 4865 hoogtemeters overleefd worden. 

Vrouwen: 137 kilometer, minder klimmen

Bij de vrouwen is er gekozen voor een minder zwaar parcours, hoewel je wel een berg over moet kunnen als je kans wil maken op de zege. Na een vlakke aanloop begint het na 40 kilometer op te lopen. Het wordt lang pijn lijden, want de top van de Doushi Road ligt pas 40 kilometer later. Na een plateau bereiken de dames de Kagosaka Pass, alvorens het naar beneden gaat. De finishstreep wordt al eens gepasseerd, maar pas 17 kilometer over glooiende wegen later ligt echt de eindstreep.

Bekijk hier het profiel van de mannen.

Update - 08.58 uur (10 oktober): Organisatie presenteert tijdrit-parcours Olympische Spelen

Na de wegwedstrijd is ook het parcours voor de tijdrit bij de Olympische Spelen in Tokio gepresenteerd. De mannen en vrouwen starten en finishen op de Fuji Speedway. De mannen rijden twee rondes van 22,1 kilometer met onderweg 846 hoogtemeters. De vrouwen rijden hetzelfde rondje één keer. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven