Like ons!
Nieuwe tegenslag Cavendish: Brit moet gedwongen afzeggen voor EK wegwedstrijd

Algemeen nieuws

Nieuwe tegenslag Cavendish: Brit moet gedwongen afzeggen voor EK wegwedstrijd

Het zit Mark Cavendish nog geen moment mee dit seizoen. De Brit brak in het voorjaar bij verschillende crashes meerdere botten, hij moest de Tour na elf etappes buiten tijd verlaten en nu moet er ook een streep door het EK Wielrennen. Mark Christian is zijn vervanger.

Cavendish had zich verheugd op de wegwedstrijd, die zondag verreden wordt. Hij was geselecteerd, maar in Glasgow zal de sprinter niet ten tonele verschijnen. In een persbericht staat alleen de uitleg dat Cavendish door de doktoren van de ploeg is geadviseerd om niet te starten. 

Dat is een flinke tegenvaller voor de spurter, die dit seizoen nog maar één keer won, in de Dubai Tour won hij etappe 3. Zijn voorjaar bestond verder vooral uit valpartij en achtereenvolgens de Abu Dhabi Tour, de Tirreno en Milaan-Sanremo. 'Het is heel teleurstellend om me af te melden. Het was een grote eer om geselecteerd te worden en ik keek er naar uit', zegt Cavendish. 'Het waren uitdagende maanden om op tijd fit te geraken, maar het beste is om niet te starten. Ik wens de ploeg het beste en ik zal voor ze juichen zondag.' (foto: QSF/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven