Like ons!
Lopez toont Vuelta-benen met ritwinst in Ronde van Burgos, toptalent Sosa tweede

Algemeen nieuws

Lopez toont Vuelta-benen met ritwinst in Ronde van Burgos, toptalent Sosa tweede

Miguel Angel Lopez heeft de derde etappe van de Ronde van Burgos gewonnen. Op de loeisteile slotklim, de Picon Blanco, viel de 24-jarige Colombiaan van Astana meermaals aan. Zijn derde poging was raak. Wonderkind Ivan Sosa kwam snel terug, maar moest het in de sprint afleggen.

In een redelijk korte etappe van 148 kilometer hielden de meesten zich koest in de wetenschap dat er een reusachtige slotklim aan kwam. Lluís Guillermo Mas, Txomin Juaristi, Delio Fernández, Sindre Skjøstad Lunke en Pablo Torres durfden het echter wel aan in de kopgroep. Movistar en Team Sky hielden het verschil op zo'n twee á drie minuten.

Na vier beklimmingen van derde categorie en een achterstand van nog 1.20 op de vijf vooraan reed het peloton redelijk rustig richting de Picon Blanco, een klim van 8,5 kilometer aan maar liefst 9,1 procent gemiddeld. Enkele renners vonden het niet snel genoeg gaan en gingen in de achtervolging. De uitgedunde kopgroep, met alleen nog Mas en Torres, kon aan de voet van de klim rekenen op een kleine twee minuten voorsprong.

Na een laatste poging van Mas om nog door te gaan, waren het Sky en Astana die de laatste vluchters op peuzelden. Het tempo lag daarna hoog, maar de voorste groep bleef redelijk groot. Ruben Fernandez en Igor Anton waren de eerste twee renners met een versnelling en ook Miguel Angel Lopez gaf er een klap op. Het scheurde het peloton meteen uit elkaar, waarna de beste renners voorop kwamen. Rein Taaramae was één van hen, maar ook Anton, Sosa en Lopez toonden goede benen. 

Onder leiding van Tao Geoghegan Hart werd David de la Cruz terug gebracht en ook Pello Bilbao sloot aan, waardoor er zo'n tien renners vooraan kwamen. Maar opnieuw was het Lopez met een versnelling, waardoor ook dit groepje weer uit elkaar viel. Lopez breidde zijn voorsprong wat uit omdat de achtervolgers naar elkaar keken, totdat Geoghegan Hart voor De La Cruz het tempo weer constant hield.

Het verschil tussen Lopez en de achtervolgers onder leiding van Team Sky bleef bungelen tussen de 20 en 30 seconden en dus besloot De La Cruz er nog een klap op te geven. Anton, Merhawi Kudus en Sosa schoven mee en Sosa kon nog eens door versnellen. De 20-jarige renner van Androni kwam razendsnel bij Lopez, die echter mee kon en in de laatste bochten toch de zege veilig stelde.

Uitslag etappe 3 Ronde van Burgos:

1. Miguel Angel Lopez
2. Ivan Sosa
3. David De La Cruz +0.32
4. Merhawi Kudus
5. Igor Anton
6. Tao Geoghegan Hart +0.52
7. Pello Bilbao +0.57
8. Rein Taaramae +1.04
9. Sergio Pardilla +1.06
10. Nicolas Schultz +1.22

Klassement na etappe 3 Ronde van Burgos:

1. Miguel Angel Lopez
2. Ivan Sosa +0.02
3. Merhawi Kudus +0.27
4. David De La Cruz +0.34
5. Igor Anton +0.34
6. Tao Geoghegan Hart +0.42
7. Pello Bilbao +0.47
8. Rein Taaramae +1.08
9. Louis Meintjes +1.36
10. Alex Aranburu +1.39

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven