Like ons!

Algemeen nieuws

Chaves terug op de fiets na Giro-fiasco: 'Soms word je daar helemaal gek van'

In de Giro d’Italia was Esteban Chaves nog van de partij, maar daarna hebben we de Colombiaan niet meer op de fiets gezien. Ook in de Giro zakte hij, ondanks een etappezege, finaal door het ijs. Maar nu is hij deze week voor het eerst weer terug op de fiets, na een lange en zware periode waarin hij niet fit was.

Uit onderzoeken bleek dat Chaves meerdere virussen onder de leden had, waaronder de ziekte van Pfeiffer. Na behandelingen en een lange periode van rust, is de klimmer genezen verklaard. ‘Het was zwaar’, zegt Chaves op de site van zijn ploeg. ‘Sinds 2012 ben ik nog nooit zo lang van de fiets geweest, want dat kan ik gewoon niet. Het gaat nooit zo snel als je wil. Soms word je daar helemaal gek van.’

‘Ik ben blij dat ik weer op de fiets zit. Het doet nog steeds pijn, maar ik voel al verschil. Het is anders lijden dan eerst. Het is nu weer het ‘normale’ lijden. We zitten weer op de juiste weg en houden vertrouwen en geduld’, aldus Chaves. De Vuelta komt nog veel te vroeg voor de Colombiaan. (Foto: Movistar Team / Bettini Photo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven