Like ons!
[Update] Vos en Van Vleuten boos over makkelijk Olympisch parcours

Algemeen nieuws

[Update] Vos en Van Vleuten boos over makkelijk Olympisch parcours

De UCI maakte vandaag de parcoursen voor de wegwedstrijden bij de mannen en de vrouwen voor de Olympische Spelen van 2020 bekend. Het parcours voor de mannen kreeg veel lof, want het is ontzettend zwaar, maar het profiel voor de vrouwen is een stuk makkelijker gemaakt. ‘Idioot’, is de publieke mening.

De vrouwenkoers is bijna honderd kilometer korter, maar dat is normaal. Het steekt echter dat iconische klimmen als Fuji Sanroku en de Mikuni Pass worden genegeerd bij de vrouwen, terwijl deze het mannenparcours kleuren.

Bij de wielerjournalisten schoot dat in het verkeerde keelgat. ‘Dit kan toch niet serieus zijn?!’, Twittert Marijn de Vries. ‘Idioot’, vindt Thijs Zonneveld en José Been vindt dat er iets moet worden gedaan aan gelijkheid. Buitenlandse journalisten noemen het 'onacceptabel' en vinden dat de vrouwen als 'zwakke amateurs' worden behandeld.

Niet alleen veel wielervolgers zijn teleurgesteld in de UCI over het vrouwenparcours voor de wegrit van de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Toprensters als Marianne Vos en Annemiek van Vleuten hebben via Twitter ook hun mening gegeven. Vos laat weten dat dit een slecht signaal geeft over gelijkheid tussen man en vrouw, terwijl Van Vleuten vooral teleurgesteld is.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven