Like ons!
Preidler verrast favorieten voor de ritzege in Polen; poging Oomen strandt in finale

Algemeen nieuws

Preidler verrast favorieten voor de ritzege in Polen; poging Oomen strandt in finale

De zesde etappe van de Ronde van Polen is een prooi geworden voor Georg Preidler. De renner van Groupama-FDJ verraste de groep der favorieten met een ultieme ontsnapping en bleef de sprint zo voor.

Een negental renners vormden de vlucht van de dag. Onder hen Lars Boom, maar deze moest al vroeg lossen op het zware parcours. Andere namen zijn Quintanilla Verona, Patrick Konrad, Nans Peters, Louis Vervaeke, Rui Costa, Jhona Restrepo, Lukasz Owsian en Valerio Angoli. Langer dan tot 25 kilometer voor de streep hielden ze het echter niet vol. Dat was het moment waarop BMC de leiding in het peloton overnam van Team Sky.

Het tempo richting de laatste twee klimmen, op een parcours dat toch al nergens vlak was, lag moordend hoog en dus werd er met een klein peloton aan de laatste vijftien kilometer begonnen. Dries Devenyns was er daar één van en die zette op twaalf kilometer van het einde de aanval in, met Sam Oomen in het wiel. Met zo'n vijf kilometer te gaan hadden ze iets meer dan twintig seconden, maar toen begon LottoNL-Jumbo daarachter te koersen en werd het duo op 3.2 kilometer van de streep gepakt.

George Bennett ging toen vol koersen en loste op 2.7 kilometer van de meet alles en iedereen. Hij streed voor wat hij waard was, maar op anderhalve kilometer werd hij teruggegrepen door het groepje der favorieten. Het leek uit te draaien op een sprint met een renner of tien, maar het was Preidler die in de laatste honderden meters een paar meter pakte en niet meer werd teruggepakt.

Uitslag etappe 6 Ronde van Polen

1. Georg Preidler
2. Emanuel Buchmann
3. Michal Kwiatkowski
4. Simon Yates
5. Dylan Teuns
6. Sergei Chernetski
7. George Bennett
8. Laurens de Plus
9. Thibaut Pinot
10. Richard Carapaz +0.04

Algemeen klassement Ronde van Polen

1. Michal Kwiatkowski
2. Dylan Teuns +0.16
3. George Bennett +0.24
4. Emanuel Buchmann +0.25
5. Sergei Chernetski +0.28
6. Thibaut Pinot ''
7. Georg Preidler +0.29
8. Laurens De Plus +0.31
9. Simon Yates +0.39
10. Sam Oomen +0.42

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven