Like ons!
Duel van de Week: Veldrijders Van Aert en Van der Poel vechten op de weg

Algemeen nieuws

Duel van de Week: Veldrijders Van Aert en Van der Poel vechten op de weg

In het wielrennen worden heel wat duels uitgevochten, zonder dat we ons daar altijd van bewust zijn. In de Leiderstrui legt wekelijks de meest boeiende strijd onder de loep. Deze week: Wout Van Aert versus Mathieu van der Poel.

Normaal kruisen ze de degens in het veld, maar in de zomer strijden ze regelmatig mee om de knikkers op de weg tijdens wat kleinere wedstrijden. Wout Van Aert en Mathieu van der Poel maken daar altijd dusdanige indruk, dat ze zijn opgenomen in de EK-selecties van België en Nederland. Tijd dus om hun wegcarrières eens naast elkaar te leggen.

NB. Bij Beiden in Top10 wordt er gekeken naar wie er beter eindigde in koersen dat beide renners in de Top10 finishten. 
 
Het maffe is dat deze ‘zomerrenners’ op de weg als jonkies al een palmares bij elkaar hebben gereden waar veel deftige renners nooit aan komen. De teller voor Van Aert staat al op zeven, met daarbij onder andere de eindzege in de Ronde van Denemarken. Van der Poel werd een paar maanden geleden al Nederlands kampioen voor Danny van Poppel.

Op de weg stonden ze ook al een paar keer samen op het podium. Zo won Van der Poel vorig jaar de tweede etappe in de Baloise Belgium Tour met zijn Belgische aartsrivaal op plek drie. Een goede maand later was de Nederlander tweede achter Van Aert in de Bruges Cycling Classic. De nummers twee en drie in die wedstrijden waren Philippe Gilbert en Oliver Naesen, om maar aan te geven dat ze geen koekenbakkers tegenover zich hadden staan. Toch lijkt Van der Poel de iets rappere van de twee. Hij wint zijn races vaak vanuit iets grotere groepjes en nam behalve van Van Poppel ook al eens de maat van Nacer Bouhanni.

Van Aert kon zich de voorbije week iets meer toespitsen op de wegrit, aangezien Van der Poel tussendoor nog probeerde te scoren op het EK Mountainbiken. Bovendien is de voorbije jaren wel gebleken dat de Nederlander nog wel eens een offday wil hebben op grote kampioenschappen. 

Alles bij elkaar is het niet gek dat de twee relatief onervaren renners toch krachten zijn om rekening mee te houden zondag in Schotland. Bovendien zullen de twee het parcours in Glasgow wel fijn vinden. Er zitten een paar hele korte, maar zeer venijnige klimmetjes in, waardoor het een beetje een profiel heeft van een veldrit. Bij een zware koers zullen de korte intervalletjes veel van de sprinters afmatten, waar Van Aert en Van der Poel er juist aan gewend zijn. Het is een mooie generale voor het voorjaar van 2019, waarin de twee concurrenten elkaar ook in grotere wedstrijden zullen treffen. (foto: Cor Vos)

Door Kasper Hermans 
Twitter: @Kzzas
Email: kasper@indeleiderstrui.nl

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven