Like ons!
[Update] Brailsford benadrukt nog eens: 'Werken met Thomas aan laatste details'

Algemeen nieuws

[Update] Brailsford benadrukt nog eens: 'Werken met Thomas aan laatste details'

Geraint Thomas blijft bij Team Sky, zo claimt hij tegenover The Independent. De Tourwinnaar heeft een aflopend contract en staat in de belangstelling van onder meer Trek-Segafredo en CCC. Maar hij verbindt zijn toekomst aan de Britse formatie.

De 32-jarige Thomas moet in 2019 de kopman worden van Team Sky in de Giro d'Italia. Het is voor de renner een stap vooruit, aangezien hij de afgelopen jaren vooral als schaduw-kopman werd ingezet. Vorig jaar in de Giro mocht hij met Mikel Landa ook voor zijn kans gaan, maar door een botsing met een motor kwam aan dat avontuur snel een einde.

'We zijn dichtbij een nieuwe deal, ik ben blij met waar ik ben', vertelt Thomas er zelf over. 'We moeten nog wat zaken afhandelen, maar dat gaat goed komen. Het zal snel rond zijn. Ik ben blij met Team Sky en we werken goed samen. Ik ben opgegroeid met het systeem hier en ken mannen als Dave Brailsford al vanaf mijn zeventiende. Zonder hen was ik niet waar ik nu ben. Er zijn veel goede ploegen en ik wilde horen wat ze te zeggen hadden. Het was mooi om alle aanbiedingen aan te horen, maar hopelijk is alles in de komende dagen rond.'

Update - 13.39 uur (31 augustus 2018): Contract Thomas bijna rond

Dave Brailsford heeft in een interview met VeloNews nog maar eens benadrukt dat Geraint Thomas gewoon bij Team Sky blijft. De ploegbaas van de Britse formatie stelt dat het een kwestie van tijd is voor de krabbel wordt gezet. 'We willen dat hij blijft en ik weet zeker dat hij dat ook wil. We werken nu aan de laatste details, dat is het. We zijn heel blij met de ploeg en renners die we hebben.'

Thomas zal vermoedelijk een stuk meer gaan verdienen, mede dankzij zijn Tour de France-zege. Verder is Brailsford bezig om te snijden in zijn ploeg. 'Helaas moeten we kijken naar een minder brede selectie. Je hebt geen dertig renners meer nodig, het is lastig om hen allemaal een vol programma te geven. Daar werken we nu aan. Het is een gevolg van het terugbrengen van ploegen naar acht en zeven renners. We hebben een kleinere ploeg nodig en dat zeg ik met pijn in mijn hart. Het gaat de verkeerde kant op.' (foto: Team Sunweb)

2 reacties

 1. SSCHIPPE

  SSCHIPPE

  10 Aug 2018 om 15:14

  Quote van sv
  Was te verwachten toch?
  dat maakt het nog altijd wel nieuws
 2. sv

  sv

  10 Aug 2018 om 13:53

  Was te verwachten toch?

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven