Like ons!

Algemeen nieuws

[Update] Ullrich in psychiatrische inrichting: 'Jan wou niet luisteren naar goede raad'

Jan Ullrich is opnieuw gearresteerd door de politie, zo meldt het Duitse Bild. De oud-renner zou op een hotelkamer een prostituee hebben mishandeld. De vrouw zou gillend uit de hotelkamer zijn gerend.

De 44-jarige Ullrich werd gearresteerd in Frankfurt en zit vast voor een geweldsdelict. 'Hij had een discussie met een metgezel die bij hem was. Hij heeft de vrouw aangevallen en verwond en het slachtoffer had medische hulp nodig. De exacte omstandigheden worden nu onderzocht', zo valt te lezen in een verklaring van de politie. 

Ullrich, die recent al een dag in de gevangenis zat op Mallorca na een ruzie met zijn buurman, gaf al aan dat hij drank- en drugsproblemen heeft. Om die reden zou hij in therapie gaan. Oud-wielerrivaal Lance Armstrong bood zelfs zijn hulp al aan, meldde Ullrichs advocaat. 

Update - 08.27 uur (11 augustus 2018): Ullrich naar psychiatrische inrichting

Jan Ullrich is opgenomen in een psychiatrische inrichting, zo meldt onder meer De Telegraaf. Volgens de politie was het de enige juiste stap na de tweede arrestatie voor de Duitser in een krappe week tijd. Ullrich was in Frankfurt onder invloed van drank en drugs toen hij in een hotel een prostituee zou hebben proberen te wurgen. 

Tegenover Radio 1 laat Ullrichs oud-begeleider Rudy Pevenage weten dat het slecht gaat met de Duitser. 'Het is dramatisch wat er met Jan gebeurt', zo citeert Sporza. 'De laatste tijd is de toestand van Jan van slecht naar heel slecht gegaan. Maanden geleden al wilden we dat Ullrich zich zou laten opnemen in een gespecialiseerde kliniek. Maar dat wou hij zelf niet.'

Vooral de scheiding van zijn vrouw en het feit dat hij zijn kinderen sinds de Paasvakantie niet meer zag, ligt Ullrich zwaar. 'Ik ben Jan acht keer gaan bezoeken de laatste vier maanden. Samen met vrienden probeerden we op hem in te praten. We wezen hem op de gevaren van het leven dat hij leidde. Maar er was niks aan te doen. De meeste vrienden stuurde hij weg toen ze op bezoek kwamen. En de slechte vrienden met wie hij in contact gekomen is (Roemenen enzovoort) zijn gebleven. Het is een heel triestig verhaal. Jan wou gewoon niet luisteren niet naar goede raad. Als vriend voel je je dan zo onmachtig.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven