Like ons!
Vroege vluchter Van Schip wint Slag om Norg over onverharde wegen

Algemeen nieuws

Vroege vluchter Van Schip wint Slag om Norg over onverharde wegen

Jan-Willem van Schip heeft de Slag om Norg gewonnen. Na een hele dag in de aanval klopte hij medevluchter Robin Carpenter in een sprintje. Rick van Breda, ook een vluchter, werd knap derde.

De Slag om Norg, een wedstrijd over 191 kilometer door Drenthe, kende een kopgroep van zeven met als bekendste naam Jan-Willem van Schip. Andere landgenoten vooraan waren: Marten Kooistra, Rick van Breda en Luuc Bugter. Het parcours van de wedstrijd eindige met vijf lokale omlopen met elk vier gravelstroken en dat beloofde dus veel spektakel.

Met nog zo’n vijftig kilometer te gaan kwam er een tegenaanval van drie man met daarbij Cees Bol, volgend jaar rijdend voor Team Sunweb, Marijn van den Berg en Ivan Slik. Bol reed echter lek en ze zouden nooit bij de kopgroep aansluiten.

In de finale reden Van Schip en medevluchter Robin Carpenter weg. Doordat Van Breda sterk was in de achtervolging, kon het duo niet stilvallen. Van Schip nam in de slotkilometer niet meer over, waardoor Carpenter op kop bleef rijden. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij bleek in de sprint te snel voor de Amerikaan.

Uitslag Koga Slag om Norg:
1. Jan-Willem van Schip

2. Robin Carpenter
3. Rick van Breda +0.09
4. Marten Kooistra +0.45
5. Luuc Bugter +0.45
6. Brendan Rhim +0.47
7. Cees Bol +1.22
8. Ivar Slik +1.55
9. Marijn van den Berg +2.15
10. Taco van der Hoorn +2.48

1 reacties

  1. Jasper den Boon

    Jasper den Boon

    11 Aug 2018 om 17:12

    Doorgesnoven Junk-Style!

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven