Like ons!
[Update] Errazkin legt zich niet neer bij schorsing: 'Zaak identiek aan Simon Yates'

Algemeen nieuws

[Update] Errazkin legt zich niet neer bij schorsing: 'Zaak identiek aan Simon Yates'

De  Spanjaard Xuban Errazkin is betrapt op te hoge waardes van het anti-astmamiddel terbutaline. Als gevolg daarvan zal Errazkin voorlopig uit competitie worden gehouden, zo meldt het Portugese Record.

Errazkin werd tweemaal positief bevonden tijdens de GP Abimota, een Portugese wedstrijd in juni. De renner, uitkomend voor Vito-Feirense-BlackJack, was vorige week nog goed op dreef in de Ronde van Portugal; hij won de jongerentrui en was negentiende in de eindrangschikking. 

Terbutaline is dus een middel tegen astma: het maakt de luchtwegen wijder. Het is hetzelfde geneesmiddel als waar Simon Yates in 2016 op werd betrapt.

Update - 09.41 uur (7 december 2018): Errazkin niet eens met schorsing

Xuban Errazkin (22 jaar) blijft vechten tegen zijn schorsing, na een positieve plas in de GP Abimota in juni. De Spanjaard, van wie zelfs even het bericht rondging dat er helemaal geen positieve plas was, is door de Spaanse dopingautoriteit voorlopig geschorst. 

Errazkin moet gaan bewijzen dat alle informatie die is verzameld in een dossier niet klopt. De renner van Vito Feirense-Blackjack, waar hij recent zijn contract verlengde, hangt een schorsing van twee tot vier maanden boven het hoofd. Hij zou geen attest hebben aangevraagd voor het gebruik van hogere doseringen van het astmamiddel terbutaline. Door een eerdere voorlopige schorsing miste hij al meerdere wedstrijden.

'Ik wist niet dat ik een attest nodig had, de allergoloog adviseerde me om op warme dagen geen Ventolin te gebruiken, maar Terbasmin. En in de GP Abimota was het 42 graden', zo legt Errazkin uit aan Marca. 'Mijn zaak is identiek aan die van Simon Yates toen hij een soortgelijke fout maakte bij een dopingcontrole. Hij werd vier maanden geschorst, maar hoefde er maar twee uit te zitten. Ik heb nu al de kans verloren om voor een andere ploeg te tekenen. Mijn naam is besmeurd door lekken die er niet hadden mogen zijn. Mijn ploeg staat me in ieder geval altijd bij, daar wil ik ze voor bedanken.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven