Like ons!
Mohoric houdt stand in de BinckBank Tour, Matthews pakt de slotetappe

Algemeen nieuws

Mohoric houdt stand in de BinckBank Tour, Matthews pakt de slotetappe

In de BinckBank Tour is het algemeen klassement gewonnen door Matej Mohoric. De Sloveen kwam weliswaar een paar keer in de problemen op de kasseien, maar knokte zich steeds terug. De slotetappe met aankomst in Geraardsbergen was een prooi voor Michael Matthews.

Met een gemiddelde van 47 km/u in het eerste uur zat de vaart er in het peloton goed in. Toch slaagden vijf renners, met daarin Jan-Willem Van Schip erin om te ontsnappen. Lang hield deze vlucht geen stand. Andrey Grivko vormde een blok aan het been van de kopgroep door zijn korte klassering(2.27 minuut van Mohoric).

Terwijl de vaart in het peloton verminderde sprong er een nieuwe groep weg. Een zevental met daarin Dylan Groenewegen, Markel Irizar, Laurens de Vreese, Jonas Rickaert, Elmar Reinders, Guillaume Van Keirsbulck en Ludwig De Winter. Zij fietsten al snel vier minuten voorsprong bij elkaar.

Op 75 kilometer van de aankomst passeerden de renners voor het eerst de Muur van Geraardsbergen. De voorsprong van het zevental was inmiddels gehalveerd. Vanuit het peloton probeerden er verschillende renners de sprong naar de koplopers te maken, maar AG2R nam het heft in handen en hield iedereen kort.

De kopgroep spatte uiteen toen Van Keirsbulck zijn tweede demarrage plaatste. Aanvankelijk kreeg hij Irizar en De Vreese met zich mee, maar bij de tweede passage van ‘de Muur’ loste hij dit tweetal en ging hij solo verder. Vanuit het peloton gingen er zes man in de tegenaanval, waaronder Soren Kragh Andersen en Tim Wellens. Leider Mohoric wist na ‘de Muur’ aan te sluiten en viel vervolgens zelf aan. Ver raakte hij niet. Paul Martens, Michael Valgren en - andermaal - Rickaert maakten wel de oversteek, al kreeg Valgren net voor de aansluiting pech.

Na de laatste beklimming van de Muur bleven Martens en Van Keirsbulck over. Daarachter ontstond er een groepje zonder leider Mohoric, maar die sprong er op indrukwekkende wijze naartoe. Op de Bosberg – toen de leiders ingerekend werden – werd Mohoric wel echt in de problemen gebracht. Vooraan reed Oliver Naesen weg. Net toen een groepje achtervolgers daar leek bij te komen stokte de samenwerking, waarna een bij elkaar geraapt peloton hen op wist te vegen. Zodoende werd Mohoric andermaal gered.

Pas op de laatste passage van De Denderoordberg werd Naesen ingerekend door als eerste Stybar. Er werd vervolgens slag om slinger gedemarreerd, maar Mohoric zag zijn trui niet meer in gevaar komen. Uiteindelijk sprintte een man of vijftien voor de overwinning. Michael Matthews nam vroeg de leiding en viel niet stil. 

Uitslag etappe 7 BinckBank Tour

 1. Michael Matthews
 2. Greg Van Avermaet
 3. Zdeenek Stybar
 4. Olivier Naessen
 5. Maximilian Schachmann
 6. Tim Wellens
 7. Dion Smith
 8. Niki Terpstra
 9. Dylan van Baarle
 10. Jan Polanc

Eindklassement BinckBank Tour

 1. Matej Mohoric
 2. Michael Matthews 00.05
 3. Tim Wellens 00.20
 4. Maximilian Schachmann 00.25
 5. Dylan van Baarle 00.34
 6. Greg Van Avermaet 00.37
 7. Soren Kragh Andersen 00.39
 8. Gregor Mühlberger 00.43
 9. Niki Terpstra '' ''
 10. Jasper Stuyven 00.50
 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven